Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cum sa ne protejam de soare
Cum sa ne protejam de soare

Pediatrics

Cum să faci din soare un aliat al copilului tău. 10 pași simpli de la Răsărit la Apus

Cu toții avem nevoie de soare, mai ales copiii. Este principala sursă de vitamina D, esențială pentru asimilarea calciului și întărirea oaselor. O expunere de 15 minute la soare este suficientă pentru a obține cantitatea necesară de Vitamina D. Însă, expunerea repetată și neprotejată la razele UV poate provoca leziuni la nivelul pielii, leziuni oculare sau poate suprima sistemul imunitar. 

Cum se produc arsurile solare?

Soarele radiază lumină către pământ, iar o parte din ea constă în raze UV ​​invizibile. Când aceste raze ajung la piele, ele provoacă bronzare, arsuri și alte leziuni.

Potrivit experților de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii, câteva arsuri solare grave în copilărie sunt suficiente pentru a crește riscul de cancer de piele, o boală care poate apărea chiar și la persoanele sub 20 de ani.

Cum să protejăm copiii de soare?

Indiferent dacă sunteți pe plajă, lângă piscină, pe malul lacului sau chiar la plimbare în parc în această vară, trebuie să urmați câteva sfaturi de bază privind siguranța solară, astfel încât să nu agresați pielea.

 1. Folosiți protecție solară atât în zilele însorite cât și în cele înnorate! Atât vara cât și iarna! Utilizați protecție solară cu SPF 15 sau mai mare, care protejează împotriva razelor UVA și UVB. 
 2. Nasul, obrajii, vârfurile urechilor și umerii trebuie să fie mereu protejate.
 3. Aplicați protecție solară cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare pentru a da timp să se absoarbă în piele. 
 4. Nu uitați să protejați urechile, buzele, picioarele, ceafa și capul, dacă aveți părul foarte scurt.
 5. Nisipul reflectă razele UV, deci asigurați-vă că folosiți protecție solară chiar și atunci când copilul stă sub o umbrelă de plajă. 
 6. Crema se reaplică la fiecare două ore și chiar mai des dacă copilul înoată sau transpiră.
 7. Limitați timpul la soare. Rămâneți la umbră sau distrați-vă în interior, mai ales între orele 10.00 și 16.00, când razele soarelui sunt cele mai intense.
 8. La plajă, hainele cu protecție UV sunt cele mai indicate. De asemenea, ochelarii de soare și pălăriile nu trebuie să lipsească.
 9. Tricourile cu mâneci lungi, pantalonii și fustele lungi pot oferi o protecție împotriva razelor UV, iar imbrăcamintea din bumbac oferă cea mai buna protecție. 
 10. Mai puțin cunoscut este și faptul că o haină de culoare mai închisă poate oferi mai multă protecție decât una cu o culoare mai deschisă.
Nu uita că 

Gerovital SUN te provoacă să împarți cu noi pe grup cea mai nouă perlă spusă de omulețul tău vorbăreț.

Oferim prin tragere la sorți 5 premii care protejează întreaga familie de radiațiile UV și vă fac să străluciți la plajă. 

Fiecare din cele 5 pachete speciale Gerovital SUN conține 5 buni prieteni ai soarelui:

 • Spuma Pentru Protecție Solară SPF 30 care previne îmbătrânirea prematură a pielii și are un efect benefic în zilele toride de vară. Vitamina E joacă un rol important în refacerea funcției de barieră a pielii și în menținerea sănătății acesteia.
 • Crema Alpin Pentru Față SPF 30 vă protejează împotriva soarelui și a vântului atât iarna – în perioada practicării sporturilor specifice de sezon – cât și vara.
 • Crema Autobronzantă creează un bronz natural şi uniform. Poate fi utilizată şi după plajă, pentru intensificarea bronzului şi pentru îngrijirea pielii.
 • Uleiul Bronzant SPF 10 asigură un bronz rapid și uniform datorită formulei îmbogățite cu ulei de măsline și betacaroten natural.
 • Loțiunea Spray 3 în 1 După Plajă asigură confortul pielii după supraexpunerea la radiaţiile UV. D-Pantenolul ajută la reînnoirea celulelor, iar formula a fost îmbogățită cu extract de Boswellia Serrata și Mentol, ingrediente cu rol important în restabilirea confortului pielii arse de soare.

Tot ce trebuie să faci e ceea ce ai fi făcut oricum. Scrie într-o postare invididuală cel mai amuzant lucru spus de copilul tău în ultima vreme și adaugă hashtag-ul #GerovitalSUN

Concursul se încheie pe 23 iulie, la ora 23. 

Cei cinci câștigători vor fi desemnați pe 25 iulie, cu ajutorul site-ului random(.org).

Festivitatea de premierea va avea loc pe 26 iulie 2021.

Regulamentul concursului este aici: https://bit.ly/36G7fWA

SUCCES!

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 3 ani și jumătate. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Fun

Da, eram murdari, mâncam haotic, umblam desculți și dezbrăcați, exact coșmarul unui părinte din zilele noastre. Totuși, eram cei mai sănătoși și fericiți copii.

Books/Edu

Într-o lume tehnologizată, în care ecranele telefoanelor și ale calculatoarelor ne acaparează toată atenția, cărțile reușesc cu greu să își mai facă loc în...

Lifestyle

“Eu, când voi avea un copil, nu voi face niciodată asta”, spunea o prietenă deunăzi. Wait and see, sista’! Am fost și eu odată în...

Pediatrics

Trăim în era tehnologiei iar mulți dintre părinți caută sfaturi în mediul online. Pentru că suntem diferiți, și sfaturile sunt diferite, chiar contradictorii de multe...

Lifestyle

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe actul de căsătorie că deja a venit întrebarea despre copii. O întrebarea mult prea intimă care persistă...

Lifestyle

Copiii, în special bebelușii, sunt atât de vulnerabili. De când se nasc au nevoie de atât de multă îngrijire și iubire. Durează 3 luni...

Pediatrics

Mai devreme sau mai târziu cu toții am aflat cu adevărat semnificația cuvântului “tantrum”. Un cuvânt greu, atât la propriu cât și la figurat....

Fun

Fie că ți-ai dorit cu ardoare un omuleț vorbăreț în viața ta, fie că a venit în cel mai neașteptat moment, concepția și sarcina...

Lifestyle

Copilăria nu trebuie privită prin ochii adulților, ci prin ochii copilului

Parenting

„Tu nu ai voie să intrii în curtea noastră. Nu ești invitat!”, îi spune lui Nicholas un băiețel. E greu să privești și să...

Parenting

Uneori, dragostea de mama cere mai mult timp

Books/Edu

Lumea magică a filmelor ne vrăjește pe toți. Indiferent dacă avem 5, 10, 20 sau 45 de ani, cu toții suntem atrași de poveștile...