Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cum sa ne protejam de soare
Cum sa ne protejam de soare

Pediatrics

Cum să faci din soare un aliat al copilului tău. 10 pași simpli de la Răsărit la Apus (P)

Cu toții avem nevoie de soare, mai ales copiii. Este principala sursă de vitamina D, esențială pentru asimilarea calciului și întărirea oaselor. O expunere de 15 minute la soare este suficientă pentru a obține cantitatea necesară de Vitamina D. Însă, expunerea repetată și neprotejată la razele UV poate provoca leziuni la nivelul pielii, leziuni oculare sau poate suprima sistemul imunitar. 

Cum se produc arsurile solare?

Soarele radiază lumină către pământ, iar o parte din ea constă în raze UV ​​invizibile. Când aceste raze ajung la piele, ele provoacă bronzare, arsuri și alte leziuni.

Potrivit experților de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii, câteva arsuri solare grave în copilărie sunt suficiente pentru a crește riscul de cancer de piele, o boală care poate apărea chiar și la persoanele sub 20 de ani.

Cum să protejăm copiii de soare?

Indiferent dacă sunteți pe plajă, lângă piscină, pe malul lacului sau chiar la plimbare în parc în această vară, trebuie să urmați câteva sfaturi de bază privind siguranța solară, astfel încât să nu agresați pielea.

 1. Folosiți protecție solară atât în zilele însorite cât și în cele înnorate! Atât vara cât și iarna! Utilizați protecție solară cu SPF 15 sau mai mare, care protejează împotriva razelor UVA și UVB. 
 2. Nasul, obrajii, vârfurile urechilor și umerii trebuie să fie mereu protejate.
 3. Aplicați protecție solară cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare pentru a da timp să se absoarbă în piele. 
 4. Nu uitați să protejați urechile, buzele, picioarele, ceafa și capul, dacă aveți părul foarte scurt.
 5. Nisipul reflectă razele UV, deci asigurați-vă că folosiți protecție solară chiar și atunci când copilul stă sub o umbrelă de plajă. 
 6. Crema se reaplică la fiecare două ore și chiar mai des dacă copilul înoată sau transpiră.
 7. Limitați timpul la soare. Rămâneți la umbră sau distrați-vă în interior, mai ales între orele 10.00 și 16.00, când razele soarelui sunt cele mai intense.
 8. La plajă, hainele cu protecție UV sunt cele mai indicate. De asemenea, ochelarii de soare și pălăriile nu trebuie să lipsească.
 9. Tricourile cu mâneci lungi, pantalonii și fustele lungi pot oferi o protecție împotriva razelor UV, iar imbrăcamintea din bumbac oferă cea mai buna protecție. 
 10. Mai puțin cunoscut este și faptul că o haină de culoare mai închisă poate oferi mai multă protecție decât una cu o culoare mai deschisă.
Nu uita că 

Gerovital SUN te provoacă să împarți cu noi pe grup cea mai nouă perlă spusă de omulețul tău vorbăreț.

Oferim prin tragere la sorți 5 premii care protejează întreaga familie de radiațiile UV și vă fac să străluciți la plajă. 

Fiecare din cele 5 pachete speciale Gerovital SUN conține 5 buni prieteni ai soarelui:

 • Spuma Pentru Protecție Solară SPF 30 care previne îmbătrânirea prematură a pielii și are un efect benefic în zilele toride de vară. Vitamina E joacă un rol important în refacerea funcției de barieră a pielii și în menținerea sănătății acesteia.
 • Crema Alpin Pentru Față SPF 30 vă protejează împotriva soarelui și a vântului atât iarna – în perioada practicării sporturilor specifice de sezon – cât și vara.
 • Crema Autobronzantă creează un bronz natural şi uniform. Poate fi utilizată şi după plajă, pentru intensificarea bronzului şi pentru îngrijirea pielii.
 • Uleiul Bronzant SPF 10 asigură un bronz rapid și uniform datorită formulei îmbogățite cu ulei de măsline și betacaroten natural.
 • Loțiunea Spray 3 în 1 După Plajă asigură confortul pielii după supraexpunerea la radiaţiile UV. D-Pantenolul ajută la reînnoirea celulelor, iar formula a fost îmbogățită cu extract de Boswellia Serrata și Mentol, ingrediente cu rol important în restabilirea confortului pielii arse de soare.

Tot ce trebuie să faci e ceea ce ai fi făcut oricum. Scrie într-o postare invididuală cel mai amuzant lucru spus de copilul tău în ultima vreme și adaugă hashtag-ul #GerovitalSUN

Concursul se încheie pe 23 iulie, la ora 23. 

Cei cinci câștigători vor fi desemnați pe 25 iulie, cu ajutorul site-ului random(.org).

Festivitatea de premierea va avea loc pe 26 iulie 2021.

Regulamentul concursului este aici: https://bit.ly/36G7fWA

SUCCES!

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 3 ani și jumătate. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 10 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Parenting

Traversăm o perioadă stresantă care ne produce multă îngrijorare, frustrare și ne putem simți confuzi. Dacă așa suntem noi, părinții, ar trebui să încercăm să...

Events

Pe scurt, a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o în ultima perioadă. Aș fi simțit la fel și dacă nu ar...

Events

Care este gulity pleasure-ul tău? Pe lângă mâncatul de ciocolată pe ascuns, îmi place adrenalina, mai ales cea de la volan. Bineînțeles, nu conduc cu...

Pediatrics

Omuleții trezesc în noi sentimente de o intensitate copleșitoare. O mamă poate trece, în aceeași zi, de la furie la îngrijorare pentru ca, apoi,...

Books/Edu

Sunt mama a doi omuleți si cadru didactic. De 15 ani, sunt educatoare. Mă gândeam că, odată cu anii de învățământ, am vazut si...

Lifestyle

Un animal de companie îți poate înveseli viața și este o metodă ideală de a-i învăța pe omuleții vorbăreți să fie responsabili. Trebuie însă...

Lifestyle

Îți mai amintești cum era viața fără copii? Pustie, fără sens și plictisitoare. Da, așa dă bine la “CV-ul” de părinte, dar realitatea, să...

Books/Edu

Creioanele sunt una dintre marile pasiuni ale lui Nicholas. Pentru el, numărul ideal de creioane este “Mai vreau creioane!”. Și ar mai vrea și câteva caiete,...

Parenting

Nu sunt nici pe departe o mamă perfectă, însă am fost crescută pentru a fi un copil perfect! Eu, tu și mulți alți adulți...

Fun

În luna august, David are vacanță de la grădăniță. O vacanță impusă de noi, pe care eu și soțul am decis că o merită...

Fun

Mami și tati. Două prezențe constante din viața unui copil. Doi oameni care ar face orice pentru binele și fericirea copilului. Cu toate că...