Connect with us

Hi, what are you looking for?

Copiii și zodiile - Omuleți Vorbăreți
Copiii și zodiile - Omuleți Vorbăreți

Lifestyle

Copiii și zodiile. Ce au pregătit stelele pentru omulețul tău vorbăreț

De ce copilul meu plânge noaptea în timp ce al vecinei doarme dus? De ce Vlad este foarte ascultător, iar Matei este mereu îmbufnat? Cum de Tudor este foarte timid, iar pe Alex nu-l mai poți opri din vorbit? Ei bine, se pare că stelele au răspunsurile.

Creștem generația copiilor inteligenți care ne surprind mereu cu tot ce fac sau gândesc. Ca să fim pregătiți, haideți să aflăm împreună secretele pe care astrele le-au pregătit încă din ziua nașterii pentru omuleții noștri.

Copilul Vărsător (20 ianuarie-18 februarie)

Acest copil este născut să fie independent. Nu vă chinuiți să îl faceți să vă urmeze sfaturile, nu veți reuși decât să-l enervați. Copilul vărsător va fi mereu original și nu “va dansa niciodată pe muzica nimănui”. Adesea, învață mai repede decât colegii săi, de aceea se poate plictisi și deveni frustrat la grădiniță sau la școală. Îi place să se facă văzut și adoră să fie apreciat pentru ceea ce poate face singur. Ține foarte mult la libertatea și independența lui.

Copilul Pești (19 februarie- 20 martie)

Felicitări! Aveți un copil iubitor, grijuliu și plin de compasiune. Dar atenție cum îl ajutați să gestioneze aceste calități căci unii oameni vor încerca să profite de ele. Are o imaginație foarte bogată și poate fi un bun artist. Copilul Pești vrea să fie ținut mai mult în brațe și, pe măsură ce crește, simte nevoia de mai multe îmbrățișări, sărutări și încurajări. 

Copilul Berbec (21 martie- 19 aprilie)

Ce să zic, aveți de furcă cu el. Puteți să îi spuneți ce să facă, să îl lingușiți, să îl manipulați, să ridicați vocea la el sau să îl rugați frumos, degeaba. Chiar dacă are o lună sau 60 de ani, copilul Berbec va face exact ce va dori și când va dori. Mereu va merge cu capul înainte la toate, uneori și la propriu. Să nu vă mirați dacă mereu va fi plin de lovituri și vânătăi.

Copilul Taur (20 aprilie- 20 mai)

Vei fi uimit de seninătatea copilului tau, asta până când izbucnește, și atunci vei fi uimit de puterea omulețului tău vorbăreț. Izbucnirile nu sunt frecvente, dar când se întâmplă sunt memorabile. Copilului Taur îi place siguranța rutinei și se mulțumește de multe ori să lase lucrurile așa cum sunt. Nu se grăbește deloc. De fapt, poate fi chiar lent iar tu trebuie să te pliezi după rituml lui. Nu planifica prea multe activități într-o singură zi și nu te aștepta ca cel mic să faca tot ce ți-ai propus tu să facă; acest lucru nu se va întampla.

Copilul Gemeni (21 mai- 21 iunie)

Acest copil este unul dintre comunicatorii naturali ai lumii. Varietatea este condimentul vieții Gemenilor. Ca un fluture, el consideră că următoarea activitate este mult mai interesantă decât prima. Poate fi zgomotos, obositor de energic și rapid. Interesul lui nu este ușor susținut, așa că se poate plicti foarte ușor. Principala provocare va fi să învățați să țineți pasul cu el.

Copilul Rac (22 iunie– 22 iulie)

Copilul Rac este un omuleț sensibil, dulce și retras. Are nevoie de protecția familiei și de rutină iar atunci când se simte nesigur, se retrage în carapacea lui. El se simte cel mai bine acasă, înconjurat de familie, de animale de companie și de tot ce îi este familiar. Ajută-ți copilul să se dezvolte într-un mod sănătos și să-și învingă nesiguranța și timiditatea în situații noi și cu oameni necunoscuți. 

Copilul Leu (23 iulie– 22 august)

Copilul Leu nu se teme să fie el însuși și adoră să arate altora cât de bun este. Vitalitatea lui îl face să prospere în lumina reflectoarelor. Este energic și generos, cu o nevoie profundă de recunoaștere. Leul este un prieten și un campion loial – orice ar face, face din toată inima. Generozitatea, căldura, loialitatea sunt doar câteva din calitățile strălucitoare ale copilului Leu. Un cuvânt dur îi poate dărâma încrederea de sine a Leului la pământ așa că trebuie să fiți atenți cum vorbiți cu omulețul Leu, în special când vine vorba de disciplină.

Copilul Fecioară (23 august– 22 septembrie)

Ei bine, acesta este un copil cu adevărat pretențios. Are ochiul format pentru detalii și un spirit practic. Viața poate fi copleșitoare pentru omulețul Fecioară, deoarece are tendința să analizeze în detaliu și să înțeleagă tot ce se întâmplă în jurul lui. Ca părinte de copil Fecioară, va trebui să temperezi așteptările de perfecțiune ale copilului și să-i spui că uneori este în regulă să fii suficient de bun și doar atât, nu cel mai bun.

Copilul Balanță (23 septembrie– 22 octombrie)

Încă de mic, copilul Balanță este sensibil și atent cu ce își doresc familia și prietenii de joaca. Ori de câte ori va fi o stare de tensiune în casă, omulețul va avea tendința să facă pe pacifistul. Copiii Balanță vor ca toată lumea să se înțeleagă bine cu toată lumea. Acest copil iubește frumusețea și confortul. Uneori, încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea, așa că poate părea indecis. Este corect, cinstit și încearcă să nu supere pe nimeni. 

Copilul Scorpion (23 octombrie– 21 noiembrie)

Emoțiile acestui copil sunt adânci și ascunse. Este secretos și are o gânditoare profundă. Ea este un copil cu principiul “totul sau nimic” – nu acceptă jumătăți de măsură. Poate fi suspicios față de cei pe care nu îi cunoaște. 

Copilul Săgetător (22 noiembrie– 21 decembrie)

Dacă bebelușul Săgetător intră în tot felul de încurcături înainte să învețe să meargă, să nu fiți surprinși! Copiilor Săgetători le place să exploreze cu mult peste limitele impuse de către părinți. El merge direct la subiect, dar nu rămâne întotdeauna pentru a culege beneficiile. Este vesel și optimist, și de multe ori are așteptări prea mari de la cei din jurul său.

Copilul Capricorn (22 decembrie– 19 ianuarie)

Capricornul este un copil foarte serios – un cap bătrân pe umeri tineri. Tenace, va munci neobosit pentru a-și atinge obiectivele. Este ambițios și nu se teme de munca grea. Îi place să fie apreciat și încurajat pentru eforturile lui. Copilul Capricorn poate ști de la vârste fragede ce vrea să facă în viitor și să se țină de plan.

Copilul tău cum este? Au dreptate astrele?

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 4 ani. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − 7 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Books/Edu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice cu table interactive, în cele peste 80.000 de săli de clasă...

Pediatrics

Vecinii noștri ucraineni înfruntă cel mai de temut an din viața lor din cauza războiului. Mulți au decis să își lase în urmă viața...

Pediatrics

"Pe parcursul primelor 18 luni, copilul își schimbă mult programul de somn. Trebuie să urmărim mereu semnalele pe care ni le dă și să...

Parenting

Prima dragoste e cea mai frumoasă și nu se uită niciodată. Este cea mai pură și sinceră formă de iubire pe care omulețul tău...

Lifestyle

Văd ceasul ca pe o pizza și sunt dispusă să aloc câteva felii job-ului și alte câteva felii viselor mele, pe care nu le...

Parenting

Ca părinte, este normal să ai anumite așteptări de la copilul tău. Cea mai mare așteptare este să te asculte. Apoi, ușor, ușor, încerci...

Books/Edu

Ceea ce am găsit în locul siguranței la care speram m-a făcut să scriu

Parenting

Dacă cel mic vede că minți pentru a nu merge într-o vizită, să te aștepți să te imite

Pediatrics

"Omulețul vorbăreț își porționează singur această plăcere cu câteva trucuri"

Lifestyle

Fiecare rid are povestea lui și fiecare ascunde un zâmbet sau o lacrimă. Sunt ale noastre, fac parte din noi și sunt dovada că...

Books/Edu

Fericirea poate veni din diverse lucruri. Ea poate ține de un loc, de o persoana, de un moment sau de toate la un loc....

Events

Anais și Nicholas au fost plecați o săptămână la bunici, unde au împodobit bradul împreună cu bunicul, cu bunica și cu străbunica. Atât de...