Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cum reducem stresul copilului
Cum reducem stresul copilului

Parenting

Cum reducem stresul omuleților vorbăreți: 4 JOCURI SIMPLE

Traversăm o perioadă stresantă care ne produce multă îngrijorare, frustrare și ne putem simți confuzi. Dacă așa suntem noi, părinții, ar trebui să încercăm să ne punem măcar puțin în pielea omuleților vorbăreți, să realizăm că pentru ei este și mai greu.

Cei mici ne studiază atent mișcările, reacțiile și deși pot să manifeste diferit emoțiile, cel mai probabil sunt încercați de aceleași sentimente.

Copiii ne privesc pe noi pentru a afla cum să reacționeze și ei la diverse evenimente stresante. 

Pentru a reduce nivelul de anxietate, pe lângă discuțiile despre fricile pe care le au, beneficii aduc și exercițiile de relaxare.

Jocuri simple, ce pot părea banale, îi ajută pe omuleții vorbăreți, dar și pe părinții, să fie mai relaxați.

REFUGIUL

Un cort improvizat în mijlocul camerei poate fi un refugiu atunci când cel mic simte nevoia să se retragă și să petreacă câteva minute în liniște, fără să fie văzut.

Este nevoie doar de 2 scaune și o pătură. Lăsați copilul să vă ajute. Puneți și câteva perne confortabile pe jos și jucăriile lui preferate în interior.

Acel spațiu va deveni locul lui de relaxare. Așa cum noi simțim nevoia, de multe ori, să fim lăsați doar noi cu gândurile noastre, așa simt și copiii. 

JOCUL CU APA

Ce ne dorim când suntem stresați, după o zi grea de muncă? O baie relaxantă cu multă spumă. Ei bine, dacă apa ne relaxază așa de mult pe noi, să știți că același efect îl are și asupra celor mici.

Dați drumul la robinet și invitați copilul să vă ajute să “aruncați” în cadă jucăriile de apă. Turnați din belșug și spumant de baie.

Sunetul apei care umple baia, spuma, bărcuțele care plutesc în cadă, toate îl vor ajuta să se deconecteze de la micile lui probleme și griji.

Mopul să fie și el la îndemână. Lăsați copilul să stropească, să sară în apă. Apa se curăță cu mopul, iar relaxarea rămâne.

UITE CE POT SĂ FAC EU

O melodie plină de viață ne relaxează mereu. Ascultați muzică împreună cu cei mici și inventați mișcări de dans.

Încurajați copiii să inventeze orice mișcare de dans pentru muzica auzită, bineînțeles același lucru îl facem și noi. Nu există mișcare greșită. Vă asigur că vor fi hohote de râs.

GHICI CE E

Respirația domoală este de mare ajutor atunci când omuleții vorbăreți sunt stresați sau supărați. O activitate simplă prin care să îi învățăm să își controleze respirația este mirositul.

Da, ați citit bine. Așezați împreună pe masă câteva tipuri diferite de flori, cu miros plăcut sau nu, legume, fructe, cafea, tot ce vă trece prin cap și are miros.

Le studiați bine și apoi, pe rând, vă legați la ochi și începeți recunoașterea prin miros. Pe lângă distracția garantată, veți ajuta copilul să își controleze respirația.

Tu cum îți ajuți copilul să scape de stres?

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 4 ani. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − nine =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Lifestyle

Primii doi ani au fost cei mai frumosi. Am râs și m-am bucurat de fiecare clipă din zi. Am învățat odată cu tine că...

Parenting

Când e mic și începe să gângurească, abia aștepți să vorbească. Nu peste mult timp, tot ce îți vei dori e să găsești butonul...

Events

Banca Comercială Română organizează a doua ediție a concursului național de desene Școala banilor bine-crescuți Competiția se desfășoară în perioada 5 octombrie-15 decembrie și...

Fashion & Toys

Omuleții vorbăreți din ziua de azi sunt mult mai “prieteni” cu moda decât eram noi. Îmi amintesc că mergeam cu mama la cumpărături de...

Books/Edu

Valurile de nori trecuseră toate, rând pe rând. Nu stropiseră deloc pământul și, prin urmare, nu răcoriseră nici aerul.  Fierbeau zările și parcă nu mai știa...

Events

Pe scurt, a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o în ultima perioadă. Aș fi simțit la fel și dacă nu ar...

Events

Care este gulity pleasure-ul tău? Pe lângă mâncatul de ciocolată pe ascuns, îmi place adrenalina, mai ales cea de la volan. Bineînțeles, nu conduc cu...

Pediatrics

Omuleții trezesc în noi sentimente de o intensitate copleșitoare. O mamă poate trece, în aceeași zi, de la furie la îngrijorare pentru ca, apoi,...

Books/Edu

Sunt mama a doi omuleți si cadru didactic. De 15 ani, sunt educatoare. Mă gândeam că, odată cu anii de învățământ, am vazut si...

Lifestyle

Un animal de companie îți poate înveseli viața și este o metodă ideală de a-i învăța pe omuleții vorbăreți să fie responsabili. Trebuie însă...

Lifestyle

Îți mai amintești cum era viața fără copii? Pustie, fără sens și plictisitoare. Da, așa dă bine la “CV-ul” de părinte, dar realitatea, să...