Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cum reducem stresul copilului
Cum reducem stresul copilului

Parenting

Cum reducem stresul omuleților vorbăreți: 4 JOCURI SIMPLE

Traversăm o perioadă stresantă care ne produce multă îngrijorare, frustrare și ne putem simți confuzi. Dacă așa suntem noi, părinții, ar trebui să încercăm să ne punem măcar puțin în pielea omuleților vorbăreți, să realizăm că pentru ei este și mai greu.

Cei mici ne studiază atent mișcările, reacțiile și deși pot să manifeste diferit emoțiile, cel mai probabil sunt încercați de aceleași sentimente.

Copiii ne privesc pe noi pentru a afla cum să reacționeze și ei la diverse evenimente stresante. 

Pentru a reduce nivelul de anxietate, pe lângă discuțiile despre fricile pe care le au, beneficii aduc și exercițiile de relaxare.

Jocuri simple, ce pot părea banale, îi ajută pe omuleții vorbăreți, dar și pe părinții, să fie mai relaxați.

REFUGIUL

Un cort improvizat în mijlocul camerei poate fi un refugiu atunci când cel mic simte nevoia să se retragă și să petreacă câteva minute în liniște, fără să fie văzut.

Este nevoie doar de 2 scaune și o pătură. Lăsați copilul să vă ajute. Puneți și câteva perne confortabile pe jos și jucăriile lui preferate în interior.

Acel spațiu va deveni locul lui de relaxare. Așa cum noi simțim nevoia, de multe ori, să fim lăsați doar noi cu gândurile noastre, așa simt și copiii. 

JOCUL CU APA

Ce ne dorim când suntem stresați, după o zi grea de muncă? O baie relaxantă cu multă spumă. Ei bine, dacă apa ne relaxază așa de mult pe noi, să știți că același efect îl are și asupra celor mici.

Dați drumul la robinet și invitați copilul să vă ajute să “aruncați” în cadă jucăriile de apă. Turnați din belșug și spumant de baie.

Sunetul apei care umple baia, spuma, bărcuțele care plutesc în cadă, toate îl vor ajuta să se deconecteze de la micile lui probleme și griji.

Mopul să fie și el la îndemână. Lăsați copilul să stropească, să sară în apă. Apa se curăță cu mopul, iar relaxarea rămâne.

UITE CE POT SĂ FAC EU

O melodie plină de viață ne relaxează mereu. Ascultați muzică împreună cu cei mici și inventați mișcări de dans.

Încurajați copiii să inventeze orice mișcare de dans pentru muzica auzită, bineînțeles același lucru îl facem și noi. Nu există mișcare greșită. Vă asigur că vor fi hohote de râs.

GHICI CE E

Respirația domoală este de mare ajutor atunci când omuleții vorbăreți sunt stresați sau supărați. O activitate simplă prin care să îi învățăm să își controleze respirația este mirositul.

Da, ați citit bine. Așezați împreună pe masă câteva tipuri diferite de flori, cu miros plăcut sau nu, legume, fructe, cafea, tot ce vă trece prin cap și are miros.

Le studiați bine și apoi, pe rând, vă legați la ochi și începeți recunoașterea prin miros. Pe lângă distracția garantată, veți ajuta copilul să își controleze respirația.

Tu cum îți ajuți copilul să scape de stres?

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 4 ani. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − 3 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Books/Edu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice cu table interactive, în cele peste 80.000 de săli de clasă...

Pediatrics

Vecinii noștri ucraineni înfruntă cel mai de temut an din viața lor din cauza războiului. Mulți au decis să își lase în urmă viața...

Pediatrics

"Pe parcursul primelor 18 luni, copilul își schimbă mult programul de somn. Trebuie să urmărim mereu semnalele pe care ni le dă și să...

Parenting

Prima dragoste e cea mai frumoasă și nu se uită niciodată. Este cea mai pură și sinceră formă de iubire pe care omulețul tău...

Lifestyle

Văd ceasul ca pe o pizza și sunt dispusă să aloc câteva felii job-ului și alte câteva felii viselor mele, pe care nu le...

Parenting

Ca părinte, este normal să ai anumite așteptări de la copilul tău. Cea mai mare așteptare este să te asculte. Apoi, ușor, ușor, încerci...

Books/Edu

Ceea ce am găsit în locul siguranței la care speram m-a făcut să scriu

Parenting

Dacă cel mic vede că minți pentru a nu merge într-o vizită, să te aștepți să te imite

Pediatrics

"Omulețul vorbăreț își porționează singur această plăcere cu câteva trucuri"

Lifestyle

De ce copilul meu plânge noaptea în timp ce al vecinei doarme dus? De ce Vlad este foarte ascultător, iar Matei este mereu îmbufnat?...

Lifestyle

Fiecare rid are povestea lui și fiecare ascunde un zâmbet sau o lacrimă. Sunt ale noastre, fac parte din noi și sunt dovada că...

Books/Edu

Fericirea poate veni din diverse lucruri. Ea poate ține de un loc, de o persoana, de un moment sau de toate la un loc....