Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cum a fost la Women Rally BOSCH Car Service
Cum a fost la Women Rally BOSCH Car Service

Events

Cum a fost la Women Rally BOSCH Car Service

Pe scurt, a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o în ultima perioadă. Aș fi simțit la fel și dacă nu ar fi fost pandemie, pentru că, oricât de palpitantă ar fi viața ta, nu participi în fiecare zi la un raliu, mai ales la unul dedicat exclusiv femeilor.

Asta înseamnă că bărbații nu pot fi decât spectatori, deși e un domeniu care, până nu demult, le aparținea în totalitate.

Multe gânduri au făcut drifturi prin mintea mea înainte de Start. M-am temut că nu voi reuși să scot un timp bun, că mă voi lovi, că voi lovi mașina sau chiar că m-aș putea răsturna.

Apoi, mi-am dat seama că nu ai ce căuta la Women Rally cu astfel de gânduri.

Am cunoscut la etapa de la Cluj multe femei cu experiență în automobilismul sportiv: piloți, copiloți, chiar și mecanici. Toate mi-au dat curaj și m-au inspirat. 

Văzându-le cât de frumos conduc, mi-am dorit să-mi ating potențialul maxim la volan. Am simțit că sunt pilot dintotdeauna. Și, poate chiar eram, dar numai în suflet.

Până și vremea a ținut cu mine, cu noi. Părea că soarele se multiplicase și că bătea din toate părțile. 

Chiar și fotograful care mi-a făcut aceste poze a observat același lucru: l-am auzit spunând că, din orice unghi ar poza, parcă e tot contre jour.

Înainte de cursă, am parcurs traseul pe jos, iar apoi am făcut câteva ture de recunoaștere cu mașina.

Abia când prezentatorul mi-a rostit numele, am început să simt adevăratele emoții. Lângă mine o aveam pe Adela Zirra de la BOSCH Car Service.

Ea este copilotul ideal și un om minunat, care a știut să mă motiveze și să mă mențină în echilibrul perfect dintre curaj și condusul defensiv.

Mă apropiam de pistă încet, încet. Ce paradox! Să mergi cât mai încet spre locul în care vei merge cât mai tare. Încercam să fiu cât mai concentrată și rememoram în gând virajele.

Mi s-a spus că cele mai periculoase nu sunt virajele strânse, pentru că ele măcar sunt sincere și ți se dezvăluie.

În schimb, trebuie să fii extrem de atentă la virajele șirete, cele care răsar în calea ta după o lungă porțiune dreaptă, în care accelerezi poate prea mult.

Când s-a dat startul, corpul îmi era deja inundat de adrenalină. Libertatea pe care o simți pe circuit este de nedescris.

Am întâlnit mame care mi-au spus că vin acolo an de an. Veneau și copiii lor, cei mai înfocați fani creșteau văzându-le cum evoluează.

Am întâlnit mame care mi-au spus că vin acolo an de an. Veneau și copiii lor, cei mai înfocați fani creșteau văzându-le cum evoluează.

Ocaziile în care cei mici pot descoperi curajul taților apar mai des, dar, acum, puteau vedea și ce mame curajoase au.

Sunt mamă de fată și de băiat și mă gândeam că, mai ales pentru fetițe – care își iau mamele ca model – este senzațional să fie acolo, în public.

De aceea, m-am bucurat enorm că au venit la raliu mai multe mămici de omuleți vorbăreți, iar anul viitor sper să fim acolo într-un număr și mai mare.

Pe lângă experiența în sine, câștigi automat mai multă încredere în tine.

E normal să pui copiii și familia mai presus de dorințe și de pasiuni, dar, uneori, trebuie să faci și lucruri care sunt, în primul rând, pentru tine. 

Din acest punct e vedere, Women Rally BOSCH Car Service este locul în care câștigă toată lumea.

Ana Nicolai

Citește și Sâmbătă Concurez La Women Rally BOSCH Car Service, Campionatul Național Dedicat Femeilor Pasionate De Motorsport

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 14 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Books/Edu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice cu table interactive, în cele peste 80.000 de săli de clasă...

Pediatrics

Vecinii noștri ucraineni înfruntă cel mai de temut an din viața lor din cauza războiului. Mulți au decis să își lase în urmă viața...

Pediatrics

"Pe parcursul primelor 18 luni, copilul își schimbă mult programul de somn. Trebuie să urmărim mereu semnalele pe care ni le dă și să...

Parenting

Prima dragoste e cea mai frumoasă și nu se uită niciodată. Este cea mai pură și sinceră formă de iubire pe care omulețul tău...

Lifestyle

Văd ceasul ca pe o pizza și sunt dispusă să aloc câteva felii job-ului și alte câteva felii viselor mele, pe care nu le...

Parenting

Ca părinte, este normal să ai anumite așteptări de la copilul tău. Cea mai mare așteptare este să te asculte. Apoi, ușor, ușor, încerci...

Books/Edu

Ceea ce am găsit în locul siguranței la care speram m-a făcut să scriu

Parenting

Dacă cel mic vede că minți pentru a nu merge într-o vizită, să te aștepți să te imite

Pediatrics

"Omulețul vorbăreț își porționează singur această plăcere cu câteva trucuri"

Lifestyle

De ce copilul meu plânge noaptea în timp ce al vecinei doarme dus? De ce Vlad este foarte ascultător, iar Matei este mereu îmbufnat?...

Lifestyle

Fiecare rid are povestea lui și fiecare ascunde un zâmbet sau o lacrimă. Sunt ale noastre, fac parte din noi și sunt dovada că...

Books/Edu

Fericirea poate veni din diverse lucruri. Ea poate ține de un loc, de o persoana, de un moment sau de toate la un loc....