Connect with us

Hi, what are you looking for?

Prima limbă străină - Omuleti Vorbareti

Books/Edu

Și dacă prima limbă străină studiată de omulețul tău vorbăreț nu ar fi engleza, franceza, spaniola sau germana?

De obicei, atunci când sosește momentul ca omuleții noștri vorbăreți să devină vorbitori de limbi străine, ne gândim în primul rând la engleză, spaniola, franceza sau la germană, iar majoritatea oportunităților educaționale se concentrează pe aceste limbi. Dar dacă am învârti globul pâmântesc până când ne-am opri la Asia, măcar ca exercițiu de imaginație? Există alte trei limbi străine, toate din Asia, care ar putea fi mai utile în viitor decât cele (ultra)studiate în școlile de la noi.

Aceste limbi au avantajul major de a fi foarte îndepărtate din punct de vedere lingvistic și cultural de engleză. Asta înseamnă că, studiindu-le, vei învăța și un nou mod de gândire și o altă față a istoriei. Cu engleza din școală și cu japoneza/coreana/mandarina studiate în particular, copilul va avea mai multe șanse să devină un adult echilibrat din punct de vedere cultural.

  1. (Chineza) Mandarina

Mandarina este un dialect al limbii chineze vorbit în partea de Nord a Chinei, inclusiv în zona capitalei Beijing. Pe baza acestuia a fost constuită limba chineză modernă, promovată de guvernul chinez, cât și de alte țări vorbitoare de chineză, precum Taiwan și Singapore. Unii lingviști consideră Mandarina drept limbă separată, iar chineza un grup de limbi. 

Chineza mandarină este cea mai răspândită limbă din lume. Există mai mult de 900 de milioane de vorbitori nativi de mandarină. Chiar dacă marea majoritate a vorbitorilor de mandarină se află în China, există o diaspora chineză în creștere în întreaga lume.

Mandarina continuă să fie o forță în lumea afacerilor, chinezii fiind unii dintre marii jucători de pe scena internațională. Unui om care vorbește fluent mandarina și engleza nu vor lipsi niciodată oportunitățile de business. 

Mandarina este, de asemenea, valoroasă pentru oricine dorește să intre în domeniul educației. Există o cerere uriașă în rândul populației de limbă chineză (atât în ​​China, cât și în afara acesteia), pentru profesori și educatori care pot acoperi decalajul dintre Est și Vest.

  1. Japoneza

Chiar dacă nu este este la fel de prolifică (precum limba chineză), există peste 120 de milioane de vorbitori de japoneză în lume. Deși nu mai are puterea economică din anii 1980, perioada pionieratului său din domeniul tehnologiei, Japonia încă este un jucător important în nenumărate industrii.

Sistemul de scriere japonez este unul dintre cele mai dificile din lumea modernă, de aceea, dacă va reușești să iubească și să înțeleagă japoneza, copilul va avea o dezvoltare cognitivă excepțională. Pentru cei care au studiat deja engleza sau o limbă cu origini latine va fi cu atât mai greu, dar atunci când copiii “deschid ochii pe” limba japoneză, ea va fi mai facilă. 

Mai târziu, pentru adolescenți și adulți, există o mulțime de programe speciale prin care poți studia japoneza la ea acasă, ceea ce va fi, cu siguranță, și o experiență memorabilă.

  1. Limba coreeană

La fel ca vecinii lor asiatici din China și din Japonia, Coreea de Sud deține monopolul unor industrii importante. Companiile coreene stau în fruntea industriilor auto și tehnologice și nu dau niciun semn de încetinire. Există, de asemenea, mari comunități de imigranți coreeni pe tot globul, atât în Statele Unite, cât și în Germania, Rusia sau Regatul Unit.

Eva Manoilă

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp

Parenting

Tu prin ce metode îți ții omulețul în siguranță?