Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ce Este “Disciplina Pozitivă”

Parenting

Bunătatea, respectul și iubirea, cele mai bune Metode de Educație. Ce este “disciplina pozitivă”

Disciplina pozitivă este o tehnică parentală axată pe bunătate, încredere și conexiune. Iată de ce, unii experți spun că este modalitatea ideală de a învăța copiii să discearnă răul de bine.

Urli la copil atunci când nu e cuminte? Poate că e timpul să îți regândești metoda de educație. Copiii nu învață când se simt amenințați. Vor face ca tine doar de teamă, nu pentru că au înțeles cu ce au greșit. Astăzi, experții recomandă „disciplina pozitivă”, o tehnică axată pe bunătate și pe încredere. Disciplina pozitivă înseamnă să îi acorzi copilului tău respect, să îl asculți și să îl recompensezi, dar mai ales să îi amintești cât de mult îl iubești chiar și atunci când îl înveți ce este bine și ce nu.

Avantajele disciplinei pozitive

Susținătorii disciplinei pozitive nu cred în pedepsele verbale și fizice. Aceste strategii declanșează frică, neîncredere și o stima de sine scăzută. Când ne rușinăm, părțile creierului care au legătură cu învățarea de noi comportamente sunt închise. Rușinea și judecata de sine îi răpesc creierului energia de care are nevoie pentru a se schimba și evolua, astfel încât comportamentele pe care dorim să le schimbăm la ce mici se blochează”.

Pe de altă parte, disciplina pozitivă îi ajută pe copii să se simtă motivați, încurajați, conectați și puternici. Experții spun, de asemenea, că duce la stabilitate emoțională, încredere și bunătate. Potrivit studiilor, adolescenții care își percep părinții ca fiind „amabili și fermi” au mult mai mult succes la școală și un risc mult mai mic de expunere la abuzul de substanțe.

Cum poți stăpâni tehnica disciplinei pozitive

Dacă te-am convins să încorporezi disciplina pozitivă în metodele tale de parenting, iată cele 7 lucruri de care trebuie să ții cont:

Fii un model bun. Disciplina pozitivă începe întotdeauna cu părintele. Trebuie să faci o schimbare în propria ta viață, integrând atenția și compasiunea. Copiii tăi vor învăța din acest comportament și vor acțuina, la rândul lor, cu bunătate.

Fii constant în comportamentul tău. Fii primul care respectă instrucțiunile pe care le dai. În caz contrar, copiii vor crede că regulile jocului se pot schimba oricând.

Fii calm și concis. Nu este nevoie să îi ții copilului prelegeri interminabile. Comentariile scurte și dulci funcționează la fel de eficient.

Alege părțile care trebuie cu adevărat schimbate. Nu orice comportament rău merită efortul disciplinării. Uneori, copiii se vor purta pur și simplu ca niște copii.

Fii realist. Chiar te aștepți ca un copil de 4 ani să stea liniștit în timpul unei sesiuni de shopping de 2 ore? Părinții trebuie să aibă așteptări rezonabile față de copiii lor. Chiar dacă omulețul tău vorbăreț are, uneori, un compartament care te deranjează, nu o face niciodată intenționat sau cu răutate.

Surpinde-ți copilul cu bunătatea ta. „Copilul tău îți dorește atenția. Copiii adoră atenția noastră, îmbrățișările. Deci, dacă îți lauzi copilul pentru că și-a aranjat jucăriile, vei vedea transforma fapta lui bună într-una constantă.

Reține că nu poți schimba lucrurile imediat. Rolul tău este să plantezi semințele, dar nu te aștepta ca un copac să apară peste noapte.

Eva Manoilă

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − one =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp