Connect with us

Hi, what are you looking for?

5 Adevăruri Nerostite Despre O Mamă Care Lucrează De Acasă

Lifestyle

5 Adevăruri Nerostite Despre O Mamă Care Lucrează De Acasă

Nu am crezut vreodată că mă voi uita cu invidie la soțul meu, care își ia în fugă cheiile și spune „Am plecat. Vă iubesc! Să aveți o frumoasă!’’. Copiii țipă în fundal, mâncarea e pe foc, iar bona întârzie. Nu-i nimic, numai că într-o jumătate de oră am ședință pe Zoom. Din nefericire, pandemia a schimbat viața pe care o știam și a trebuit să ne adaptăm la o lume nouă. Pentru mine adaptarea a însemnat să lucrez de acasă, cu 3 copii mici care au între 6 și 3 ani. Au nevoi diferite și cer atenție în fiecare minut, iar eu mă împart între ei, ședinte și mailuri care nu se mai termină. Copii știu că sunt acasă iar faptul că lucrez, pentru ei, nu înseamnă mare lucru.

Adevărul nr. 1: Greul vine atunci când te aștepți cel mai puțin

Nu-l vei simți în prima zi și nici în prima săptămână. Pentru că, inițial, ai rezervorul suficient de plin pentru a trece peste aceste zile. Împovărarea vine când nu te aștepți, într-o zi obișnuită, după ce ai strâns masa și jucăriile de pe biroul tău a mia oară, iar copiii vin în fugă și dărâmă latopul. Atunci vei răbufni. Vei simți că ceva se va rupe în tine și că nu mai poți. Și este normal. Toate ne transformăm până la urmă dintr-o mamă răbdătoare într-o mamă furioasă. Felul în care mergem înainte și facem față situației face diferența.

Adevărul nr. 2: Cineva are nevoie disperată de tine. Tot timpul

Omuleții tăi au nevoie disperată de tine în tot și în toate. Vor să fii alături de ei pentru orice. În același timp. Mereu. Cineva plânge și țipă mereu după tine. Furculița cade de pe masă. Lacrimi. Un copil îl atinge pe celalat. Alte lacrimi. Celălat copil plânge doar pentru că plânge și celalalt. Și apoi, desigur, mai este și soțul tau. Și el are nevoie de tine. Și nu pentru că vrea să cântați împreună „Melc, melc, cotobelc” sau ca să învețe alfabetul.

Adevărul nr. 3: Nu-ți mai aparții

Nu mai ești de mult timp pe primul loc, nici măcar pe al doilea. Cele mai profunde dorințe si nevoi ale tale sunt înlocuite de nevoile familiei. Prânzul cu prietenele este înlocuit de prânzul copiilor tăi, care se distrează aruncându-ți macaroane în păr. Nopțile de somn sunt înlocuite cu cele în care te trezești din oră în oră până când te enervezi atât de tare încât nu mai vrei sau nu mai poți să dormi. Nu te mai simți feminină. Poate că simți nevoia să mai pleci de acasă, să lași copii cu bona și să lucrezi dintr-o cafenea, dar pandemia ți-a interzis până și această plăcere nevinovată. Începi să crezi ca esti doar o amintire îndepărtată a ceea ce ai fost odată.

Adevărul nr. 4: Mereu există ceva de făcut

Poți să faci curățenie mereu, dar casa nu este niciodată curată. Este din cauză că sunt copii mici și fac ce fac copiii când se joacă. Gătești tot timpul și, totuși, cineva refuză mereu să mănânce. Și nu mănâncă ce ai gătit pentru că tocmai au mâncat toți biscuiții vărsați pe covor, cu 30 de minute înainte de cină.

Adevărul nr. 5: Îți va fi dor de aceste momentele când copiii vor crește

Chiar și atunci când vrei să fugi și ai impresia că te plimbi pe un pat de cuie în propria ta casă, n-ai niciun gram de îndoială că îți va fi tare dor de zilele astea. Îți vei dori sa fie bebelusi din nou, astfel încât să stea cuibariti cu totul in bratele tale. Îți vei dori ca ei să aibă nevoie de tine așa cum au acum. Îți vei dori ca totul să se poată întoarce la „așa cum a fost” sau măcar să fi durat un pic mai mult. Niciodată nu este suficient!

Delia Tonu

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp