Connect with us

Hi, what are you looking for?

Books/Edu

Motan de librărie, de florărie sau de cofetărie? Povestea lui Dar Motan (Book Review)

Nicholas și Anais adoră pisicile. Anais are un motănel de pluș pe care îl ia peste tot, iar Nicholas, mai în glumă mai în serios, spune că motanul negru al vecinilor este de fapt al lui, doar-doar ne îmbunează și îi luăm și lui un pisoi.

Când am văzut pisoiul negru de pe coperta cărții, am știut că nu vom putea să ieșim din librărie fără „Dar Motan”, una dintre cărțile Cristinei Andone. Și bine am făcut! Este o carte adorabilă despre un motănel negru care este, mai presus de toate, foarte norocos. Când Nicholas a auzit acest lucru, a urmat și întrebarea: „Mami, motanul acesta e norocos ca mine?”

Motănelul curios are și doi prieteni, pe Zahăr și pe Nuti. Zahăr e un pisoi plinuț, de cofetărie, iar Nuti o pisicță albă de florărie. Pentru că pisoiașul norocos nu are încă un nume, se duce să-și cumpere unul de la Mitanța – o pisică născută în Franța – care le știe pe toate. Acolo află că, pentru a avea un nume, are nevoie de o casă.

După ce este convins că lui nu i se potrivește nici cofetăria și nici florăria, motanul negru ajunge într-o librărie. Acolo este oferit în dar lui Toto, un băiețel timid, dar vesel. Astfel, numele pisoiului negru și norocos devine Dar Motan. Pentru că numele pe care i l-a pus Toto îi place atât de mult, Dar se simte mai norocos ca niciodată.

Dar Motan este o carte frumos scrisă, cu ilustratii mari și prietenoase, perfectă pentru copii mici. Anais a ascultat povestea până la capăt, iar la final poveștii, Nicholas avea o dilema. Nu putea să se decidă cine este mai norocos: Dar Motan sau prietenul lui, pisoiul Zahar, care locuia într-o cofetărie și putea să mănâce oricâte dulciuri voia?

Ana Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + two =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp