Connect with us

Hi, what are you looking for?

10 mame - Omuleți Vorbăreți
10 mame - Omuleți Vorbăreți

Lifestyle

10 tipuri de mame (im)perfecte

Tu ce fel de mamă ești?

Odată ce o femeie devine mamă, se alătură unui grup de femei care trăiesc experiențe similare cu ele și înțeleg luptele și bucuriile maternității. Cu toate astea însă, mamele sunt complet diferite.

1. TeleMama

Este mama care te vede doar dacă stai în raza telefonului ei. Asta pentru că, odată ce își lasă copilul la locul de joacă, mai ridică privirea din telefon doar ca să caute noi locuri în care să facă un nou selfie.

2. Mama plângăcioasă

O recunoști ușor. Creșterea copilului și viața în general o derutează și vede mereu jumătatea goală a paharului. Casa e dezordonată, copiii sunt plângăcioși, părinții nu o ajută, soțul se uită prea mult la meci, pantofii sunt prea puțini, oja a sărit prea repede de pe unghii. Vărsarea ofurilor către alte mame o face să se simte mai bine, însă este un ucigaș al bunei dispoziții.

3. ZenMama

Este genul acela de mamă care, după ce petreci puțin timp cu ea, te simți euforic câteva ore. Și da, “ZenMama” e capabilă să o facă, chiar dacă pentru scurt timp, și pe “Mama plângăcioasă” să se simtă bine. Este atât de calmă și vocea ei este atât de controlată încât mamele din prezența ei simt că tensiunea arterială scade doar ascultându-i vorbele. Deși are copii la fel ca restul dintre noi, este capabilă să-și țină emoțiile sub control. Este logic să ne întrebăm dacă mama Zen are vreodată o zi proastă. Răspunsul este da, bineînțeles că da.

4. FreeMama

Este mama care se poate identifica cu o mamă de acum 30 de ani. Ea nu gestionează viața copiilor ei și se simte mult mai confortabil să îi lase liberi, în natură. E mama care adoră să locuiească la curte, să stea toată ziua prin grădină și nu se dă în lături atunci când vine vorba despre o tăvăleală prin țărână.

5. Mama elicopter

O vezi cel mai des la locurile de joacă, prin parcuri. Stă mereu în picioare, în spatele copilului ei, îi urmărește atent fiecare mișcare, gestioneză relațiile copilului, vorbește în numele lui. Cel mai important- “Mama elicopter” interzice orice activitate ce ar putea fi riscantă. Mai pe scurt, orice activitatea pe care am făcut-o noi, ca și copii.

6. Mama competitvă

Oooo, cu siguranță o recunoașteți, nu are nevoie de prea multă descriere. Când o veți întâlni, veți ști cu siguranță după primul minut.”Orice poți face, eu pot mai bine”. Dacă o mamă spune că al ei copil a mers la 10 luni, “Mama competitivă” va spune că al ei a mers la opt luni. Dacă o mamă spune că a slăbit după sarcină în șase săptămâni, “Mama competitivă” va spune că ea a slăbit în șase minute.

7. Wine mama

Cu toții avem acea prietenă. Este mereu pregătită pentru un pahar de vin, chiar dacă este micul dejun. Se așează tacticos la masa din balcon, cu o țigară între degete și un pahar de vin în mână, uitând parcă de toate grijile.

8. Mama perfectă

Este mama care, chiar dacă îi bați la ușă la 8 dimineața, 3 după-amiaza sau 9 seara, apare cu hainele imaculate, fără pete, cu părul aranjat ca la coafor, fără nici-o șuviță nărăvașă, iar machiajul ei este impecabil. O vezi și pe stradă, împingând la un căruncior și nu înțelegi dacă e vis sau realitate. Copiii ei sunt, de asemenea, curați și bine îmbrăcați și mănâncă politicos o gustare hrănitoare și nu întrerup conversația adulților. “Mama perfectă” există pentru a ne face pe noi, celelalte, să ne simțim îngrozitor.

9. JobMama

În timp ce fiecare femeie trebuie să decidă dacă să rămână acasă cu copiii, să lucreze cu normă întreagă sau să lucreze cu jumătate de normă, “JobMama” consideră că există un singur mod de a trăi: să meargă la job. Femeile de carieră pot fi foarte atrase de slujba lor și astfel să nu înțeleagă cum de o femeie poate alege să stea acasă cu copiii. “JobMama” poate avea și ceva din “Mama competitivă” și, uneori, poate intimida alte mame.

10. HelpMama

Această mamă este caldă, empatică și îi place să se simtă utilă. Ea este mama care renunță la ceea ce face pentru a aduce prânzul uitat și își sacrifică hobby-urile pentru a-și ajuta copiii. O recunoști la locul de joacă când vine la tine și îți oferă o banană pentru copilul care plânge că îi este foame sau se oferă să îți supravegheze copilul cel mare pe topogan atunci când cel mic trebuie alăptat. “HelpMama” este mama care îți sare oricând în ajutor.

Tu ce fel de mamă ești?

Mihaela Viziru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp