Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nu trebuie să le ceri scuze vecinilor pentru tot ce face copilul tău - Omuleti vorbareti
Nu trebuie să le ceri scuze vecinilor pentru tot ce face copilul tău - Omuleti vorbareti

Parenting

Nu trebuie să le ceri scuze vecinilor pentru tot ce face copilul tău

De unde atâta vină în a fi copil?

Din ce în ce mai mulți părinți, în special mămicile, își cer scuze înainte ca omulețul lor vorbăreț să provoace chiar și cel mai mic deranj. Observ că și soția mea face la fel când iese cu cei mici prin cartier, văd asta și în avion – când o mămică urcă la bord cu un bebeluș – sau la magazin, fără ca cel mic să fi apucat să atingă vreun produs.

Da, uneori copiii sunt zgomotoși, sunt dezordonați, alteori ne scapă total de sub control, dar nu este, oare, normal să fie așa? De ce părinții simt nevoia să minimalizeze realitatea a ceea ce înseamnă să ai un copil mic, vesel și activ?

Da, cred că bunul simț înseamnă să îți ceri scuze pentru lucrurile care puteau fi evitate educându-ți copilul, dar nu și pentru celelalte. Cu alte cuvinte, trebuie trasată o linie clară între lucrurile pe care le face un copil needucat și lucrurile pe care le face un copil pentru că este copil.

Îmi cer scuze și voi lua măsuri dacă, la restaurant, băiețelul meu de 5 ani aruncă tacâmurile pe jos sau îți ia felia de pizza din farfurie, dar nu-mi voi cere scuze dacă același copil țipă și se zbenguie la locul de joacă al localului. De când și de unde atâta vină în a fi copil?

Atunci când fetița mea de 2 ani îl va trage de păr pe copilul tău, o voi opri, îmi voi cere scuze și îi voi explica de ce trebuie să le oferim celor din jur iubire. Dar nu te aștepta să îmi cer scuze când același copil te trezește în toiul nopții pentru că plânge. Surpriză! Copiii mici plâng.

A ne cere scuze pentru ceea se află în afara controlului nostru creează un precedent periculos care se adaugă la presiunea pe care mulți părinți o simt deja. Majoritatea sunt obosiți și jonglează singuri cu un milion de lucruri, nu își permit o bonă, iar ajutorul părinților sau al socrilor a dispărut când a venit pandemia.

De aceea, atunci când crezi că ceilalți așteaptă scuzele tale, întreabă-te, mai întâi, dacă nu ești tu cel care ar trebui să aștepte înțelegere din partea lor.

Bogdan Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 12 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp

Parenting

Tu prin ce metode îți ții omulețul în siguranță?