Connect with us

Hi, what are you looking for?

După ce adorm copiii, mănânc ciocolată
După ce adorm copiii, mănânc ciocolată

Fun

După ce adorm copiii, mănânc ciocolată!

Să fim sinceri. Să reușești să-i faci pe copiii tăi să nu mai mănânce cicolată în cantități mari poate fi o  provocare mai mare decât să intri la o facultate de prestigiu din UK. Doamne, de câtă creativitate ai nevoie, la câte trucuri trebuie să apelezi pentru ceva ce pare atât de simplu! 

Nu mi-a spus nimeni, niciodată, că atunci când o să devin mamă, pe lângă nopți nedormite și tantrum-uri din belșug, nu voi putea mânca liniștită o bucățică de ciocolată. Nu am știut că va trebui să fiu mereu în gardă și să-mi pun la bătaie calitățile mele de inventator iscusit pentru 5 minute de plăcere.

Și da, azi e una din acele zile. După ce au servit micul dejun, i-am rugat pe Nicholas și pe Anais să construiască o căsuță din lego în sufragerie, cât să strâng masa.

De fiecare dată, după ce termină de mâncat, pare ca în bucătărie a avut loc Al Doilea Război Mondial, cu bătăliile pentru Normandia, pentru Moscova, pentru Anglia, toate în același loc. Nu am înțeles niciodată cum e posibil să găsesc mâncare și pe pervaz, printre flori, sau pe tavan. Exact, pe tavan!

În timp ce ei se joacă liniștiți dincolo, deschid frigiderul și îmi sare în ochi o cicolată de care și uitasem că este acolo. (Mint, bineînțeles. Niciodată nu aș putea uita de ciocolată, dar asta rămâne între noi.)

Mă bucur atât de tare că nu a mâncat-o nimeni și îmi imaginez cum universul s-a gândit că voi avea o zi grea și a vrut să mă înveselească. 

Cum mă bucuram de moment, am început să o desfac ușor, să nu cumva să foșnesc prea tare. În mai puțin de o secundă, Nicholas s-a teleportat fix lângă mine și mă întreabă: “Ce mănânci, mami? Ciocolatăăăă mănânci!!!Vreau și eu!“ În secunda următoare, Anais i s-a alăturat, ca un mic prădător.

“Nu am absolut nimic la spate, iar voi ați mâncat deja desertul!’’, spun, încercând să îndes cicolata în prăjitorul de pâine. Le arăt palmele goale, doar că ciocolata se topise pe ele și se vedeau urmele clare ale trădării mele.

“Ai mâncat toată ciocolata singură!” țipă Nicholas și izbucnește în plâns. Anais plânge și ea.

O iau în brațe ca să o liniștesc, dar îmi arată bufetul. Vrea să o pun acolo, vrea să caute ciocolata, fără îndoială. 

Încerc să le distrag atenția și strig cât pot de tare, aproape panicată:

 “–Uite! Un păiajen uriaș!! Să mergem să-l prindem!“

Și, uite așa, am plecat toți trei în living să căutăm păianjenul uriaș care, pe deasupra, a furat și ciocolata din mâna mea, chiar când voiam să le-o dau copiilor. 

După câteva minute și-au reluat joaca pe covor, iar eu m-am întors în bucătărie. Nu mai rămăsese mare lucru din cicolata mea. 

Era plină de frimituri de pâine și avea înfiptă în ea și un pantof mic, de păpușă. Nu știu cum a ajuns pantoful în prăjitor. Poate că păpușa era Cenușăreasa.

Am realizat că cel mai bun moment de savurat o ciocolată este după adorm ei.  Și nu, nu există un loc sigur în casă unde să ascunzi cicolata. 

La baie nu se poate pentru că sunt și ei mereu prezenți, în coșul de rufe îndeasă și ei haine, chiar dacă sunt curate, noi sau încă nepurtate, în sertare cotrobăie, cotrobăie peste tot. 

Cea mai bună variantă rămâne să o ascunzi pe sus, pe undeva, pe șifonier sau să o lași în mașină. Cât despre mâncat, da, cel mai bine e seara, după ce adorm! Doar atunci ești în siguranță.

Voi ce plăceri nevinovate aveți?

Ana Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × five =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Books/Edu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice cu table interactive, în cele peste 80.000 de săli de clasă...

Pediatrics

Vecinii noștri ucraineni înfruntă cel mai de temut an din viața lor din cauza războiului. Mulți au decis să își lase în urmă viața...

Pediatrics

"Pe parcursul primelor 18 luni, copilul își schimbă mult programul de somn. Trebuie să urmărim mereu semnalele pe care ni le dă și să...

Parenting

Prima dragoste e cea mai frumoasă și nu se uită niciodată. Este cea mai pură și sinceră formă de iubire pe care omulețul tău...

Lifestyle

Văd ceasul ca pe o pizza și sunt dispusă să aloc câteva felii job-ului și alte câteva felii viselor mele, pe care nu le...

Parenting

Ca părinte, este normal să ai anumite așteptări de la copilul tău. Cea mai mare așteptare este să te asculte. Apoi, ușor, ușor, încerci...

Books/Edu

Ceea ce am găsit în locul siguranței la care speram m-a făcut să scriu

Parenting

Dacă cel mic vede că minți pentru a nu merge într-o vizită, să te aștepți să te imite

Pediatrics

"Omulețul vorbăreț își porționează singur această plăcere cu câteva trucuri"

Lifestyle

De ce copilul meu plânge noaptea în timp ce al vecinei doarme dus? De ce Vlad este foarte ascultător, iar Matei este mereu îmbufnat?...

Lifestyle

Fiecare rid are povestea lui și fiecare ascunde un zâmbet sau o lacrimă. Sunt ale noastre, fac parte din noi și sunt dovada că...

Books/Edu

Fericirea poate veni din diverse lucruri. Ea poate ține de un loc, de o persoana, de un moment sau de toate la un loc....