Connect with us

Hi, what are you looking for?

Catrinel Menghia - Omuleți Vorbăreți
Catrinel Menghia - Omuleți Vorbăreți

Lifestyle

Născute sub semnul evoluției (P)

Am crescut privindu-mi mama trecând prin diferite etape ale vieții și am învățat de la ea să nu mă neglijez. Am învățat lecțiile prețioase despre frumusețe din rutina ei zilnică. Muncea enorm, ajungea acasă extenuată, dar își făcea o cafea și o lua de la capăt cu al doilea job, cel de mamă. Seara târziu, își rezerva o jumătate de oră pentru ea. 

Avea un ritual de hidratare și nu se culca fără să-și curețe tenul. O priveam din postura de fetiță, apoi din cea de adolescentă și îmi doream să fiu ca ea. Încă îmi doresc să fiu ca ea pentru că, la 50 de ani, mama arată mult mai tânără decât vârsta pe care o are, iar oamenii îi complimentează mereu pielea, inclusiv cât este de fermă.

Întotdeauna mi-a spus că frumusețea reală vine din interior, dar și că frumusețea fizică trebuie întreținută. Eu am, la rândul meu, o fetiță și știu că va fi cu ochii pe mine, așa cum eu am fost cum ochii pe mama mea.

Ca femeie, treci prin mai multe schimbări și evoluezi de la an la an. Momentul maternității este, din punctul meu de vedere, apogeul schimbării. E o perioadă complicată care vine la pachet cu multă încărcare emoțională.

Este o muncă neîncetată. Nu mai ești pe primul loc. Acesta este momentul în care multe femei se pierd pe ele. Cu toate că este o perioadă minunată, este atât de ușor să uiți să mai ai grijă de tine. 

Cred din tot sufletul că nu trebuie să renunțăm la ceea ce ne face să ne simțim speciale. La egalitate cu statutul de mamă trebuie să fie cel de femeie. De fapt, aceste două roluri depind unul de celălalt și se completează. 

Vrei să le oferi copiilor tăi tot ce e mai bun, să te ia drept exemplu, iar ca să poți face asta, trebuie să ai grijă de tine.

De când am devenit mamă, simt că am evoluat mult pe toate planurile. Am devenit mai responsabilă, mai matură, iar copiii mei m-au făcut să-mi doresc să devin cea mai bună variantă a mea.

Deși sunt multe provocările pe care le întâmpin, nu am renunțat la timpul meu zilnic de răsfăț. Vreau ca fiica mea să vadă ce am văzut eu la mama, să nu uite niciodată să se simtă încrezătoare și frumoasă.

E minunat să vezi cum trei femei, din trei generații diferite, evoluează împreună. Nu doar noi, ci și armele noastre – contra timpului neiertător în ceea ce privește tenul – evoluează.

Mă bucur să aflu că Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a investit un milion de euro pentru a-și extinde gama Gerovital Evolution Perfect Look, vârful inovației sale pe segmentul antirid și succesorul formulei inventate de celebra cercetătoare Ana Aslan.

În laboratorul Farmec din Cluj-Napoca, în acord cu ritmul amețitor impus de evoluția tehnologiei și a științei, timpul curge repede.

Se testează formule noi, se combină ingrediente, se testează din nou, totul pentru a face față poate celei mai mari provocări ale secolului XXI, îmbătrânirea populației.

Gerovital H3 Evolution Perfect Look este un ajutor real în această bătălie și reprezintă o extensie a gamei GH3 Evolution. 

După ce au testat mai multe variante de rețete, experții de la Farmec au ajuns la concluzia că formula pe care o căutau este combinația perfectă dintre acidul hialuronic 4D* și uleiul din semințe de trandafir sălbatic**.

*Acidul hialuronic 4D este un complex antirid care hidratează suprafața pielii și pătrund în straturile profunde ca să stimuleze capacitatea de apărare naturală, activând procesul de reparare a pielii. 

**Uleiul natural din Trandafir Sălbatic aduce un aport valoros de nutrienți care cresc elasticitatea, fermitatea, gradul de hidratare și confortul pielii.

Mă bucur să văd că au numit-o ambasador de brand pe Catrinel Menghia, actriță și top model internațional, una dintre cele mai de succes românce ale momentului.

Când derulez amintirile din copilăria mea, o văd pe mama folosind produsele Farmec. După atâția ani, am ajuns să le folosesc și eu și, mai mult decât atât, să fiu ambasadorul mărcii Gerovital H3 Evolution în lume. Întâlnirea noastră nu a fost deloc întâmplătoare, spune ea.

Cred cu tărie că România este țara cu cele mai frumoase femei din lume. Acesta nu poate fi doar un clișeu, dar chiar și clișeu de ar fi, nu iese fum fără foc.

Iar noi chiar suntem foc de frumoase. Zilnic, când ies pe stradă, vă admir ca pe niște piese de artă și mă simt ca la un vernisaj.

De aceea, cred că merităm ca trecutul, prezentul și viitorul, moștenirea noastră genetică și știința să se împletească așa de frumos pentru noi, cele născute sub semnul evoluției.

Ana Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 13 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Parenting

Uneori, dragostea de mama cere mai mult timp

Books/Edu

Lumea magică a filmelor ne vrăjește pe toți. Indiferent dacă avem 5, 10, 20 sau 45 de ani, cu toții suntem atrași de poveștile...

Pediatrics

E marți seara. Mă întorc de la birou și o găsesc pe Anais somnolentă și cu temperatură 39. De obicei, nu mă panichez foarte tare...

Books/Edu

La începutul anului 2021, Asociația OvidiuRo a lansat programul „Citește-mi 100 de povești!”, dedicat preșcolarilor din România și prin care își propune ca, până în 2025,...

Fashion & Toys

Mă simt de parcă am ajuns pe Everest sau la Polul Sud. Pas cu pas, kilometru cu kilometru, litru cu litru de benzină, am...

Lifestyle

Copii adoră să facă dezordine. E a doua natură a lor. Dar, când vine vorba de curățenie, sarcină ne revine nouă, părinților și, mai...

Pediatrics

“A venit la mine alergând cu șiroaie de sânge curgându-i pe față. Am zis că mor!”, mi-a spus o mămică venită într-un suflet la...

Lifestyle

Știai că generozitatea este asociată cu o sănătate mintală mai bună și că este direct legată de fericire? Cu alte cuvinte, îți face bine...

Books/Edu

Carduri a mai văzut Nicholas, dar nu înțelegea de ce unele au bani pe ele, altele au doar puncte, iar pe cele verzi sau...

Lifestyle

Copiilor le place să sară, să alerge, să se cațăre. Cei mici adoră să facă mișcare în mod natural. Pentru ei, sportul înseamnă distracție...

Books/Edu

Nicholas are doar 5 ani, dar deja strânge bani. Și nu orice bani. Nu știu cine i-a spus – noi, nu! – că monedele sunt bani de copii, iar bancnotele...

Pediatrics

Salut, dragi părinți vorbăreți! Astăzi, m-am gândit să vă povestesc despre un organ pe cât de mic, pe atât de controversat, despre care oamenii...