Connect with us

Hi, what are you looking for?

Asociația OvidiuRo: 120.000 de cărți oferite preșcolarilor și tuturor educatorilor din România, de 1 iunie

Books/Edu

Comunicat: De 1 Iunie, Asociația OvidiuRo le-a oferit 120.000 de cărți preșcolarilor din România

La începutul anului 2021, Asociația OvidiuRo a lansat programul „Citește-mi 100 de povești!”, dedicat preșcolarilor din România și prin care își propune ca, până în 2025, să transforme toate grădinițele publice în grădinițe-bibliotecă, insule de lectură, cultură și natură.

Scopul este de a cultiva celor mici dragostea pentru lectură și de a-i apropia de cărți încă de la cele mai fragede vârste, astfel încât aceștia să aibă ocazia de a descoperi frumusețea și informațiile așternute între copertele cărților.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii și se află sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

De 1 Iunie, toți educatorii din sistemul public de învățământ din România au primit câte un exemplar al cărții „Ghici, ce e în depărtare?”, scrisă de Simona Epure și ilustrată de Cornelia Revulets, pe care să îl citească celor mici din grupele lor.

90,000 de preșcolari au primit câte o carte, pe care să o citească acasă, în familie.

Catena susține din 2014 programele de literație ale Asociației OvidiuRo și crede, la fel ca aceasta, în dreptul fiecărui copil de a avea acces la educație timpurie de calitate, o condiție esențială pentru dezvoltarea sa viitoare.

„Prin campania «Donează o poveste», care a venit ca o continuare firească a acestei colaborării îndelungate, ne dorim să stârnim curiozitatea și dragostea pentru lectură a celor mici.

Este important ca experiențele de lectură să fie memorabile, de aceea cartea aleasă este una de ghicitori.

Fiecare ghicitoare este un joc în sine și poartă, în cele 4 versuri, informații interesante, care sunt de fapt doar un pretext de discuție a educatorului sau părintelui cu copilul, pe teme diverse.

A fost un proiect cu multe provocări, însă ne-am bucurat și de sprijinul – și de aceea îi mulțumim! – Ministerului Educației, cu ajutorul căruia am reușit să livrăm la timp cărțile către educatori.

Fiecare dintre noi poate oferi unui copil dintr-o familie defavorizată prima sa carte, printr-un SMS recurent de 2 EURO, cu textul CARTE, trimis la 8844”, a declarat Patricia Pușchilă, Director Operațional OvidiuRo.

Despre Asociația OvidiuRo

Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești.

Eficacitatea programului pilot Fiecare Copil în Grădiniță, desfășurat de asociație în intervalul 2010-2015, a determinat Parlamentul României să transforme mecanismul central al acestuia în program național, prin Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

OvidiuRo mobilizează resurse publice și private pentru a asigura educație preșcolară de calitate pentru copii din medii defavorizate din România, prin materiale educaționale de cea mai bună calitate și formarea profesorilor și părinților pentru a valorifica aceste resurse.

De la înființare până în prezent, beneficiarii direcți ai OvidiuRo au fost 67.000 de copii preșcolari și 9.000 de profesori ce au participat la programe de formare centrate pe literație.

Beneficiarii indirecți au fost 21.500 de părinți, 100.000 de frați și surori ai copiilor ce au participat în programele OvidiuRo, precum și mii de profesori, colegi ai celor implicați direct în programele asociației.

Peste 225.000 de cărți au fost dăruite și citite copiilor, aprinzându-le curiozitatea și dorința de cunoaștere.

Bogdan Nicolai / preluare comunicat

Click to comment