Connect with us

Hi, what are you looking for?

10 filme care vor fermeca omuleții vorbăreți

Books/Edu

10 filme care vor fermeca omuleții vorbăreți

Lumea magică a filmelor ne vrăjește pe toți. Indiferent dacă avem 5, 10, 20 sau 45 de ani, cu toții suntem atrași de poveștile întortocheate pe care le vedem pe marile sau pe, din ce în ce mai des, micile ecrane. Fie că este vorba despre comedii, aventuri, animații, nimic nu se compară cu un film de care să se bucure întreaga familie. Vă propun o listă cu 10 filme care cu siguranță îi vor încânta pe omuleții vorbăreți, dar și pe copiii din noi.

1. “Ice Age”

Încep această listă cu seria Ice Age pentru că mi se pare cel mai potrivit film pentru copiii de la 3 la 103 ani.

Un film a cărui acțiune se petrece pe când violența nu se inventase încă, dar umorul da, așa ca stârnește hohote de râs la fiecare minut.

Aventura se învârte în jurul a trei personaje principale – un mamut, o foca și un tigru cu dinții mari – dar, de departe, cel mai îndrăgit personaj este unul secundar: leneșul Seed. 

2. “Bunul dinozaur”

Dacă tot suntem la capitolul animale dispărute, nu puteți rata Bunul dinozaur, o animație despre prietenia dintre un băiețel și un dinozaur.

Este povestea unei lumi în care natura a cucerit civilizația și nu invers.

3. “În căutarea lui Nemo” și “În căutarea lui Dory”

În căutarea lui Nemo ne poartă în adâncul oceanului și ne învață lecții importante despre curaj, frică, hotărâre, prietenie și dragoste părintească.

În căutarea lui Dory e un film simpatic și educativ pentru copii, care urmărește aventurile lui Dory, peștișorul albastru energic, sufletist, dar care uită foarte repede totul, cu excepția scopului care o motivează să străbată oceanul: Dory vrea să-și regăsească familia.

Filmul reușește să transmită cu aceeași putere lecții importante despre perseverență, familie, prietenie, curaj și dragoste nemărginită. 

4. “Frumoasa și Bestia”

Este fără îndoială una dintre cele mai frumoase povești Disney, apreciată de toată lumea.

Spune povestea lui Belle, o tânără ce este luată prizonieră de un prinț care în urma unui blestem a fost transformat în bestie, iar toți servitorii din castelul său au devenit obiecte. 

Filmul promovează cititul. În prima parte a filmului, Belle este mereu cu o carte în mână.

În același timp, ea este eroina care, prin bunătatea și altruismul ei, îmblânzește Bestia fioroasă pe care o învață aceleași calități.

5. “Neînfricata”

Neînfricata nu e un film obișnuit despre prințese.

Mirida, fiica regelui, este o prințesă care sparge toate stereotipurile.

Copiii vor fi încântați de neînfricata prințesă cu părul de un roșu intens.

Vor învăța împreună cu ea numeroase lecții, de la cât de importantă e familia la cât de mult contează uneori să-ți lași mândria deoparte și să-ți recunoști vina. 

6. “Frozen”

Anna și Elsa sunt două prințese de care te îndrăgostești din primele minute ale filmului. 

Elsa este, într-un fel, o crăiasă a zăpezii în acest film, iar singura care reușește să o salveze este chiar sora ei, Anna.

Micuțul om de zapadă pe nume Olaf îi cucerește instant pe copii.

Frozen îmbină aventurile din basme cu muzica și are personaje care vor deveni un exemplu pentru cei mici.

“Hai afară la zăpadă” este melodia pe care nu ne putem abține să o fredonăm de fiecare dată când ninge.

7. “O poveste încâlcită”

O poveste încâlcită este o comedie fascinantă pentru toate vârstele.

Filmul păstrează din clasicele povești turnul, prințesa și vrăjitoarea, dar schimbă narațiunea.

Filmul este, în egală măsură, emoționant, amuzant, spectaculos și abundă în mesaje simpatice despre cum să lupți pentru visurile tale.

8. “Timon și Pumbaa”

Faimosul cântec Hakuna Matata ne prezintă viața lipsită de griji pe care o duc Timon și Pumbaa, o suricată și un porc mistreț.

Aventurile celor doi și încurcăturile în care intră ne fac mereu să fim cum zâmbetul pe buze.

9. “Maria Mirabela”

Vă mai aduceți aminte de Maria Mirabela? Ei bine, este un moment bun să-l revedeți alături de copiii voștri.

Două fetițe sunt antrenate într-o călătorie fantastică în care vor întâlni zâne, licurici, broscuțe, omizi și vor trăi numeroase aventuri. 

10. “Veronica”

Un alt film românesc îndrăgit este Veronica.

Firul narativ desprins din basme urmărește o fetiță de cinci ani care primește în dar, de la Zâna Zânelor, o „trăistuță fermecată” ce-i va îndeplini toate dorințele, atâta timp cât va fi cuminte, darnică, respectuoasă și prietenoasă.

Alături de Veronica, copiii vor învăța ce înseamnă prietenia, bunătatea, înțelepciunea și curajul.

Pentru că cinematografia a fost foarte darnică la capitolul filme pentru copii, lista poate continua cu multe filme bune pentru omuleți vorbăreți.  Vă las pe voi să spuneți ce alte producții ați urmărit cu drag alături de cei mici sau aveți în plan să vedeți.

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 3 ani și jumătate. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × one =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Lifestyle

Primii doi ani au fost cei mai frumosi. Am râs și m-am bucurat de fiecare clipă din zi. Am învățat odată cu tine că...

Parenting

Când e mic și începe să gângurească, abia aștepți să vorbească. Nu peste mult timp, tot ce îți vei dori e să găsești butonul...

Events

Banca Comercială Română organizează a doua ediție a concursului național de desene Școala banilor bine-crescuți Competiția se desfășoară în perioada 5 octombrie-15 decembrie și...

Fashion & Toys

Omuleții vorbăreți din ziua de azi sunt mult mai “prieteni” cu moda decât eram noi. Îmi amintesc că mergeam cu mama la cumpărături de...

Books/Edu

Valurile de nori trecuseră toate, rând pe rând. Nu stropiseră deloc pământul și, prin urmare, nu răcoriseră nici aerul.  Fierbeau zările și parcă nu mai știa...

Parenting

Traversăm o perioadă stresantă care ne produce multă îngrijorare, frustrare și ne putem simți confuzi. Dacă așa suntem noi, părinții, ar trebui să încercăm să...

Events

Pe scurt, a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o în ultima perioadă. Aș fi simțit la fel și dacă nu ar...

Events

Care este gulity pleasure-ul tău? Pe lângă mâncatul de ciocolată pe ascuns, îmi place adrenalina, mai ales cea de la volan. Bineînțeles, nu conduc cu...

Pediatrics

Omuleții trezesc în noi sentimente de o intensitate copleșitoare. O mamă poate trece, în aceeași zi, de la furie la îngrijorare pentru ca, apoi,...

Books/Edu

Sunt mama a doi omuleți si cadru didactic. De 15 ani, sunt educatoare. Mă gândeam că, odată cu anii de învățământ, am vazut si...

Lifestyle

Un animal de companie îți poate înveseli viața și este o metodă ideală de a-i învăța pe omuleții vorbăreți să fie responsabili. Trebuie însă...