Connect with us

Hi, what are you looking for?

10 filme care vor fermeca omuleții vorbăreți

Books/Edu

10 filme care vor fermeca omuleții vorbăreți

Lumea magică a filmelor ne vrăjește pe toți. Indiferent dacă avem 5, 10, 20 sau 45 de ani, cu toții suntem atrași de poveștile întortocheate pe care le vedem pe marile sau pe, din ce în ce mai des, micile ecrane. Fie că este vorba despre comedii, aventuri, animații, nimic nu se compară cu un film de care să se bucure întreaga familie. Vă propun o listă cu 10 filme care cu siguranță îi vor încânta pe omuleții vorbăreți, dar și pe copiii din noi.

1. “Ice Age”

Încep această listă cu seria Ice Age pentru că mi se pare cel mai potrivit film pentru copiii de la 3 la 103 ani.

Un film a cărui acțiune se petrece pe când violența nu se inventase încă, dar umorul da, așa ca stârnește hohote de râs la fiecare minut.

Aventura se învârte în jurul a trei personaje principale – un mamut, o foca și un tigru cu dinții mari – dar, de departe, cel mai îndrăgit personaj este unul secundar: leneșul Seed. 

2. “Bunul dinozaur”

Dacă tot suntem la capitolul animale dispărute, nu puteți rata Bunul dinozaur, o animație despre prietenia dintre un băiețel și un dinozaur.

Este povestea unei lumi în care natura a cucerit civilizația și nu invers.

3. “În căutarea lui Nemo” și “În căutarea lui Dory”

În căutarea lui Nemo ne poartă în adâncul oceanului și ne învață lecții importante despre curaj, frică, hotărâre, prietenie și dragoste părintească.

În căutarea lui Dory e un film simpatic și educativ pentru copii, care urmărește aventurile lui Dory, peștișorul albastru energic, sufletist, dar care uită foarte repede totul, cu excepția scopului care o motivează să străbată oceanul: Dory vrea să-și regăsească familia.

Filmul reușește să transmită cu aceeași putere lecții importante despre perseverență, familie, prietenie, curaj și dragoste nemărginită. 

4. “Frumoasa și Bestia”

Este fără îndoială una dintre cele mai frumoase povești Disney, apreciată de toată lumea.

Spune povestea lui Belle, o tânără ce este luată prizonieră de un prinț care în urma unui blestem a fost transformat în bestie, iar toți servitorii din castelul său au devenit obiecte. 

Filmul promovează cititul. În prima parte a filmului, Belle este mereu cu o carte în mână.

În același timp, ea este eroina care, prin bunătatea și altruismul ei, îmblânzește Bestia fioroasă pe care o învață aceleași calități.

5. “Neînfricata”

Neînfricata nu e un film obișnuit despre prințese.

Mirida, fiica regelui, este o prințesă care sparge toate stereotipurile.

Copiii vor fi încântați de neînfricata prințesă cu părul de un roșu intens.

Vor învăța împreună cu ea numeroase lecții, de la cât de importantă e familia la cât de mult contează uneori să-ți lași mândria deoparte și să-ți recunoști vina. 

6. “Frozen”

Anna și Elsa sunt două prințese de care te îndrăgostești din primele minute ale filmului. 

Elsa este, într-un fel, o crăiasă a zăpezii în acest film, iar singura care reușește să o salveze este chiar sora ei, Anna.

Micuțul om de zapadă pe nume Olaf îi cucerește instant pe copii.

Frozen îmbină aventurile din basme cu muzica și are personaje care vor deveni un exemplu pentru cei mici.

“Hai afară la zăpadă” este melodia pe care nu ne putem abține să o fredonăm de fiecare dată când ninge.

7. “O poveste încâlcită”

O poveste încâlcită este o comedie fascinantă pentru toate vârstele.

Filmul păstrează din clasicele povești turnul, prințesa și vrăjitoarea, dar schimbă narațiunea.

Filmul este, în egală măsură, emoționant, amuzant, spectaculos și abundă în mesaje simpatice despre cum să lupți pentru visurile tale.

8. “Timon și Pumbaa”

Faimosul cântec Hakuna Matata ne prezintă viața lipsită de griji pe care o duc Timon și Pumbaa, o suricată și un porc mistreț.

Aventurile celor doi și încurcăturile în care intră ne fac mereu să fim cum zâmbetul pe buze.

9. “Maria Mirabela”

Vă mai aduceți aminte de Maria Mirabela? Ei bine, este un moment bun să-l revedeți alături de copiii voștri.

Două fetițe sunt antrenate într-o călătorie fantastică în care vor întâlni zâne, licurici, broscuțe, omizi și vor trăi numeroase aventuri. 

10. “Veronica”

Un alt film românesc îndrăgit este Veronica.

Firul narativ desprins din basme urmărește o fetiță de cinci ani care primește în dar, de la Zâna Zânelor, o „trăistuță fermecată” ce-i va îndeplini toate dorințele, atâta timp cât va fi cuminte, darnică, respectuoasă și prietenoasă.

Alături de Veronica, copiii vor învăța ce înseamnă prietenia, bunătatea, înțelepciunea și curajul.

Pentru că cinematografia a fost foarte darnică la capitolul filme pentru copii, lista poate continua cu multe filme bune pentru omuleți vorbăreți.  Vă las pe voi să spuneți ce alte producții ați urmărit cu drag alături de cei mici sau aveți în plan să vedeți.

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 3 ani și jumătate. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − fourteen =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Books/Edu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice cu table interactive, în cele peste 80.000 de săli de clasă...

Pediatrics

Vecinii noștri ucraineni înfruntă cel mai de temut an din viața lor din cauza războiului. Mulți au decis să își lase în urmă viața...

Pediatrics

"Pe parcursul primelor 18 luni, copilul își schimbă mult programul de somn. Trebuie să urmărim mereu semnalele pe care ni le dă și să...

Parenting

Prima dragoste e cea mai frumoasă și nu se uită niciodată. Este cea mai pură și sinceră formă de iubire pe care omulețul tău...

Lifestyle

Văd ceasul ca pe o pizza și sunt dispusă să aloc câteva felii job-ului și alte câteva felii viselor mele, pe care nu le...

Parenting

Ca părinte, este normal să ai anumite așteptări de la copilul tău. Cea mai mare așteptare este să te asculte. Apoi, ușor, ușor, încerci...

Books/Edu

Ceea ce am găsit în locul siguranței la care speram m-a făcut să scriu

Parenting

Dacă cel mic vede că minți pentru a nu merge într-o vizită, să te aștepți să te imite

Pediatrics

"Omulețul vorbăreț își porționează singur această plăcere cu câteva trucuri"

Lifestyle

De ce copilul meu plânge noaptea în timp ce al vecinei doarme dus? De ce Vlad este foarte ascultător, iar Matei este mereu îmbufnat?...

Lifestyle

Fiecare rid are povestea lui și fiecare ascunde un zâmbet sau o lacrimă. Sunt ale noastre, fac parte din noi și sunt dovada că...

Books/Edu

Fericirea poate veni din diverse lucruri. Ea poate ține de un loc, de o persoana, de un moment sau de toate la un loc....