Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ce Animal De Companie I Se Potrivește Copilului Tău - Omuleți Vorbăreți
Ce Animal De Companie I Se Potrivește Copilului Tău - Omuleți Vorbăreți

Lifestyle

Spune-mi ce personalitate are copilul tău ca să îți spun ce animal de companie i se potrivește

Un animal de companie îți poate înveseli viața și este o metodă ideală de a-i învăța pe omuleții vorbăreți să fie responsabili. Trebuie însă mare atenție atunci când alegem ce necuvântătoare să aducem în casă.

Psihologii sunt de părere că, pentru ca un copil să se poată bucura într-adevăr de animalul său de companie și pentru a-și da toată silința să-l îngrijească, este necesar ca acesta să i se potrivească inclusiv din punct de vedere al tipului său de personalitate.

Sunt specialiști care s-au gândit să ne vină în ajutor și au realizat o corelație între personalitate copilului și animalul potrivit pentru el.

COPILUL ENERGIC

Un copil plin de energie, care adoră să alerge s-ar simți foarte bine în compania unui cățel. Câinii sunt și ei activi, au nevoie de plimbări multe și sunt mereu puși pe joacă.

De altfel, copilul va învăța prin joacă să respecte reguli dacă veți încerca împreună să dresați cățelul.

Un câine va fi un animal de companie care va motiva întotdeauna copilul să se joace și să rămână activ, de fapt, îl va ajuta să-și întărească personalitatea.

Un aspect foarte important- câinele va fi complicele copilului pentru toate dezastrele din casă și, bineînțeles, vor stabili o legătură specială.

COPILUL EMPATIC

Se spune că un câine este la fel de inteligent și de empatic precum un copil.

Astfel, dacă omulețul tău vorbăreț este empatic, receptiv la nevoile celor din jur și dornic să ofere și să primească afecțiune cu siguranță va face o echipă foarte bună cu un cățel.

COPILUL TIMID

Un copil mai timid, care preferă să stea mai retras se va înțelege de minune cu o pisică.

Dacă vrei un prieten blând pentru copilul tău, dar știi foarte bine că nu e încă gata să-și asume toată responsabilitatea emoțională de a avea un câine, aceste blănoase sunt alegerea ideală.

Pisicile iubesc să fie mângâiate și apreciază foarte mult momentul lor de singurătate.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că pisicile pot zgâria în timp ce se joacă, deci este foarte important să-l învățați pe omulețul vorbăreț să-i respecte spațiul.

COPILUL OBSERVATOR

Dacă aveți un copil căruia îi place mai degrabă să observe de la distanță decât să se implice, ar putea să se simtă bine în preajma peștilor.

Va fi o plăcere pentru el să urmărească peștii colorați care se plimbă prin acvariu.

COPILUL LINIȘTIT

Iepurii sunt perfecți pentru copiii liniștiți. Sunt animale inteligente și iubitoare care le place când cineva le mângâie.

Aceste animale au devenit foarte populare în rândul familiilor deoarece, pe lângă faptul că se înțeleg foarte bine cu copiii, nu au nevoie de mult spațiu iar îngrijirea lor este relativ ușoară.

COPILUL ALERGIC

Pentru părinți este o adevărată provocare atunci când un copil alergic își dorește un animal de companie.

Trebuie să știți însă că șopârlele, iguanele sau broaștele țestoase sunt potrivite copiilor care suferă de alergii. Acestea necesita un acvariu curățat în fiecare săptămână și hrană o dată pe zi.

COPILUL RĂBDĂTOR

Păsările sunt ideale pentru copii răbdători. Păsările au un penaj frumos colorat, sunt active și pot fi foarte sociale, însă necesită răbdare pentru a fi dresate, astfel că nu sunt recomandate tuturor copiilor.

Sunt potrivite ca animal de companie pentru acei copii cărora nu le place să stea singuri și adoră să vorbească non-stop. Un papagal, precum perușul, este relativ ieftin, sociabil și poate fi animalul de companie excelent pentru copilul tău.

Nu trebuie să uiți că, în general, păsările sunt longevive, așa că pregătiți-vă pentru un angajament pe termen lung.

Înainte de a decide ce fel de animal i s-ar potrivit cel mai bine omulețului vorbăreț trebuie să luați în calcul că mare parte din îngrijirea acestuia vă va reveni tot vouă, părinților.

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 4 ani. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − seven =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Lifestyle

Primii doi ani au fost cei mai frumosi. Am râs și m-am bucurat de fiecare clipă din zi. Am învățat odată cu tine că...

Parenting

Când e mic și începe să gângurească, abia aștepți să vorbească. Nu peste mult timp, tot ce îți vei dori e să găsești butonul...

Events

Banca Comercială Română organizează a doua ediție a concursului național de desene Școala banilor bine-crescuți Competiția se desfășoară în perioada 5 octombrie-15 decembrie și...

Fashion & Toys

Omuleții vorbăreți din ziua de azi sunt mult mai “prieteni” cu moda decât eram noi. Îmi amintesc că mergeam cu mama la cumpărături de...

Books/Edu

Valurile de nori trecuseră toate, rând pe rând. Nu stropiseră deloc pământul și, prin urmare, nu răcoriseră nici aerul.  Fierbeau zările și parcă nu mai știa...

Parenting

Traversăm o perioadă stresantă care ne produce multă îngrijorare, frustrare și ne putem simți confuzi. Dacă așa suntem noi, părinții, ar trebui să încercăm să...

Events

Pe scurt, a fost cea mai frumoasă experiență pe care am trăit-o în ultima perioadă. Aș fi simțit la fel și dacă nu ar...

Events

Care este gulity pleasure-ul tău? Pe lângă mâncatul de ciocolată pe ascuns, îmi place adrenalina, mai ales cea de la volan. Bineînțeles, nu conduc cu...

Pediatrics

Omuleții trezesc în noi sentimente de o intensitate copleșitoare. O mamă poate trece, în aceeași zi, de la furie la îngrijorare pentru ca, apoi,...

Books/Edu

Sunt mama a doi omuleți si cadru didactic. De 15 ani, sunt educatoare. Mă gândeam că, odată cu anii de învățământ, am vazut si...

Lifestyle

Îți mai amintești cum era viața fără copii? Pustie, fără sens și plictisitoare. Da, așa dă bine la “CV-ul” de părinte, dar realitatea, să...