Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ce Animal De Companie I Se Potrivește Copilului Tău - Omuleți Vorbăreți
Ce Animal De Companie I Se Potrivește Copilului Tău - Omuleți Vorbăreți

Lifestyle

Spune-mi ce personalitate are copilul tău ca să îți spun ce animal de companie i se potrivește

Un animal de companie îți poate înveseli viața și este o metodă ideală de a-i învăța pe omuleții vorbăreți să fie responsabili. Trebuie însă mare atenție atunci când alegem ce necuvântătoare să aducem în casă.

Psihologii sunt de părere că, pentru ca un copil să se poată bucura într-adevăr de animalul său de companie și pentru a-și da toată silința să-l îngrijească, este necesar ca acesta să i se potrivească inclusiv din punct de vedere al tipului său de personalitate.

Sunt specialiști care s-au gândit să ne vină în ajutor și au realizat o corelație între personalitate copilului și animalul potrivit pentru el.

COPILUL ENERGIC

Un copil plin de energie, care adoră să alerge s-ar simți foarte bine în compania unui cățel. Câinii sunt și ei activi, au nevoie de plimbări multe și sunt mereu puși pe joacă.

De altfel, copilul va învăța prin joacă să respecte reguli dacă veți încerca împreună să dresați cățelul.

Un câine va fi un animal de companie care va motiva întotdeauna copilul să se joace și să rămână activ, de fapt, îl va ajuta să-și întărească personalitatea.

Un aspect foarte important- câinele va fi complicele copilului pentru toate dezastrele din casă și, bineînțeles, vor stabili o legătură specială.

COPILUL EMPATIC

Se spune că un câine este la fel de inteligent și de empatic precum un copil.

Astfel, dacă omulețul tău vorbăreț este empatic, receptiv la nevoile celor din jur și dornic să ofere și să primească afecțiune cu siguranță va face o echipă foarte bună cu un cățel.

COPILUL TIMID

Un copil mai timid, care preferă să stea mai retras se va înțelege de minune cu o pisică.

Dacă vrei un prieten blând pentru copilul tău, dar știi foarte bine că nu e încă gata să-și asume toată responsabilitatea emoțională de a avea un câine, aceste blănoase sunt alegerea ideală.

Pisicile iubesc să fie mângâiate și apreciază foarte mult momentul lor de singurătate.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că pisicile pot zgâria în timp ce se joacă, deci este foarte important să-l învățați pe omulețul vorbăreț să-i respecte spațiul.

COPILUL OBSERVATOR

Dacă aveți un copil căruia îi place mai degrabă să observe de la distanță decât să se implice, ar putea să se simtă bine în preajma peștilor.

Va fi o plăcere pentru el să urmărească peștii colorați care se plimbă prin acvariu.

COPILUL LINIȘTIT

Iepurii sunt perfecți pentru copiii liniștiți. Sunt animale inteligente și iubitoare care le place când cineva le mângâie.

Aceste animale au devenit foarte populare în rândul familiilor deoarece, pe lângă faptul că se înțeleg foarte bine cu copiii, nu au nevoie de mult spațiu iar îngrijirea lor este relativ ușoară.

COPILUL ALERGIC

Pentru părinți este o adevărată provocare atunci când un copil alergic își dorește un animal de companie.

Trebuie să știți însă că șopârlele, iguanele sau broaștele țestoase sunt potrivite copiilor care suferă de alergii. Acestea necesita un acvariu curățat în fiecare săptămână și hrană o dată pe zi.

COPILUL RĂBDĂTOR

Păsările sunt ideale pentru copii răbdători. Păsările au un penaj frumos colorat, sunt active și pot fi foarte sociale, însă necesită răbdare pentru a fi dresate, astfel că nu sunt recomandate tuturor copiilor.

Sunt potrivite ca animal de companie pentru acei copii cărora nu le place să stea singuri și adoră să vorbească non-stop. Un papagal, precum perușul, este relativ ieftin, sociabil și poate fi animalul de companie excelent pentru copilul tău.

Nu trebuie să uiți că, în general, păsările sunt longevive, așa că pregătiți-vă pentru un angajament pe termen lung.

Înainte de a decide ce fel de animal i s-ar potrivit cel mai bine omulețului vorbăreț trebuie să luați în calcul că mare parte din îngrijirea acestuia vă va reveni tot vouă, părinților.

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 4 ani. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții noștri vorbăreți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − ten =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Books/Edu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice cu table interactive, în cele peste 80.000 de săli de clasă...

Pediatrics

Vecinii noștri ucraineni înfruntă cel mai de temut an din viața lor din cauza războiului. Mulți au decis să își lase în urmă viața...

Pediatrics

"Pe parcursul primelor 18 luni, copilul își schimbă mult programul de somn. Trebuie să urmărim mereu semnalele pe care ni le dă și să...

Parenting

Prima dragoste e cea mai frumoasă și nu se uită niciodată. Este cea mai pură și sinceră formă de iubire pe care omulețul tău...

Lifestyle

Văd ceasul ca pe o pizza și sunt dispusă să aloc câteva felii job-ului și alte câteva felii viselor mele, pe care nu le...

Parenting

Ca părinte, este normal să ai anumite așteptări de la copilul tău. Cea mai mare așteptare este să te asculte. Apoi, ușor, ușor, încerci...

Books/Edu

Ceea ce am găsit în locul siguranței la care speram m-a făcut să scriu

Parenting

Dacă cel mic vede că minți pentru a nu merge într-o vizită, să te aștepți să te imite

Pediatrics

"Omulețul vorbăreț își porționează singur această plăcere cu câteva trucuri"

Lifestyle

De ce copilul meu plânge noaptea în timp ce al vecinei doarme dus? De ce Vlad este foarte ascultător, iar Matei este mereu îmbufnat?...

Lifestyle

Fiecare rid are povestea lui și fiecare ascunde un zâmbet sau o lacrimă. Sunt ale noastre, fac parte din noi și sunt dovada că...

Books/Edu

Fericirea poate veni din diverse lucruri. Ea poate ține de un loc, de o persoana, de un moment sau de toate la un loc....