Connect with us

Hi, what are you looking for?

Călătorii fără copii - Omuleți Vorbăreți / Foto: Hepta
Călătorii fără copii - Omuleți Vorbăreți / Foto: Hepta

Lifestyle

Călătorii fără copii

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Nu de puține ori am fost sfătuită de cunoscuții cu copii să profit și să călătoresc cu soțul cât mai mult până vine un copil. “E păcat să nu vă duceți acum, cât sunteți singuri, că apoi o să vezi că nu veți mai avea timp pentru voi” era cea mai frecventă frază auzită. Bineînțeles că mă irita, mai ales că noi eram destul de plimbăreți. Mergeam cel puțin de două ori pe lună la cinema, 2 vacanțe la munte, una la mare, o vacanță în Barcelona și un city break pe an. 

Timpul a trecut, am rămas însărcinată și filmele au rămas doar la TV (Trăiască Netflix!), iar vacanțele au devenit aproape săptămânale, însă doar la bunici. Țipă adrenalina în noi să facem o escapadă fără copil. Hai să recunoaștem că este plăcut să evadezi!

Ai nevoie timp doar cu partenerul, fără copil. Dar, de obicei, există o teamă în a-ți lăsa copilul o perioadă mai lungă de timp. Dacă ți se întâmplă ceva? Dacă i se întâmplă lui ceva? Și te mai simți și vinovat că l-ai lăsat acasă, în timp ce tu stai întinsă la plajă sorbind o pina colada.

Toate acestea sunt griji normale ale părinților care călătoresc. Poate fi greu să îți lași copilul prima dată. A fost și pentru mine. M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate. 

A fost o vacanță struțo-cămilă. Foarte relaxantă, dar presărată cu momente de paranoia în care mi se părea că, după fiecare colț sau în fiecare muzeu vizitat, aud plânsul copilului meu.

Chiar dacă ne-am dus cu inima cât un purice, ne-am întors cu promisiunea că vom face asta mai des. Călătorind uneori fără copil este mai bine pentru cuplu, dar și pentru copil.

Citește și Studiul Omuleți Vorbăreți: Ce Vor Copiii De La O Vacanță

Călătoriile mele preferate sunt când suntem toți trei împreună. Cu toate astea, timpul pe care eu și soțul meu îl petrecem singuri este minunat în atât de multe feluri.

A petrece timp doar noi doi este benefic pentru căsnicia noastră și este bine pentru copil să vadă că mami și tati nu sunt tot timpul acasă, că bunica sau mătușa se pot ocupa de el la fel de bine ca și noi.

Știu ce gândești, nimeni nu îi poartă de grijă așa cum o faci tu. Ei bine, trebuie doar să ai încredere în copilul tău.

Există și o anumită vinovăție asociată cu lăsatul copilului acasă. Dar, atâta timp cât știi că este în siguranță acasă și adultul ce stă cu el face tot posibilul să fie fericit, nu ai de ce să îți faci griji.

Dacă ai o mamă, o soacră, o soră, cumnată, prietenă, mătușă, vecină, o fină sau o nașă de încredere, nu ezita să o rogi să stea cu copilul. Pentru început, măcar o noapte. 

Voi când ați “fugit” ultima dată de acasă și cum v-ați simțit?

Mihaela Viziru

Mihaela Viziru este mămică de omuleț vorbăreț de 3 ani și jumătate. La fel de vorbăreață este și ea, ar discuta ore întregi despre copii și călătorii. Adoră să scrie și să împărtășească experiențe, “sfaturi” și (ne)realizări cu alți părinți. Cu o experiență de 10 ani în presa “serioasă”, pentru oameni mari, își găsește refugiul în scrierile pentru omuleții vorbăreți și este în echipa revistei încă din prima zi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 12 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp

Parenting

Tu prin ce metode îți ții omulețul în siguranță?