Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fashion & Toys

Cele mai cool robo-jucării pentru omuleții de știință

Jucăriile bazate pe robotică îl vor ajuta pe omulețul tău vorbăreț să devină mai confortabili cu cele mai noi descoperiri

Felul în care se joacă și abilitățile pe care le dezvoltă în timpul jocului le modelează copiilor interesele, hobby-urile și poate chiar cariera. Dar, până acolo, e de ajuns să te gândești la serile în care te întorci acasă epuizat și ai vrea ca ceva smart să îi țină ocupați măcar cât să mănânci și să faci un duș. Iată câțiva roboței care vor face pe bonele în aceste momente prețioase.

Jucăriile bazate pe robotică nu îți garantează că omulețul tău vorbăreț va fi următorul Elon Musk, dar cu siguranță îl vor ajuta să devină mai confortabili cu cele mai noi descoperiri. Tehnologia avansează atât de repede încât înțelegerea rapidă a gadgeturilor este o abilitate la fel de valoroasă ca o a doua limbă.

Jiusion Mini Camera

Un microscop de jucărie funcțional a fost dintotdeauna visul oricărui viitor om de știință, dar niciodată nu a fost atât accesibil să vezi pe ecranul smartphone-ului îmagini HD, mărite de pâna la 1000 de ori.

Conectează-l la telefon sau la un laptop pentru a vizualiza complet un circuit, o frunză sau un gândac. Folosește o conexiune USB 2.0 standard și este echipat cu butoane din care poți regla calitate imaginii și poți face zoom.

8+(ani), 21 euro

Wildluvs Juno My Baby Elephant

Ca să ajungem să iubim robotică, trebuie ca mintea noastră să cuprindă legile lumii care ne înconjoară. Asta presupune și să interacționăm cu animalele, să le prezicem mișcările și să înțelegem cu alte ființe ne evalează comportamentul.

Juno, bebelușul elefant robotizat, proiectat de Wildluvs, te ajută să faci asta fără să riști să stresezi un animal real. Are mișcări realiste și o personalitate (în continuă dezvoltare) care va ieși la lumină pe măsură ce animalul scapă de timiditate prin joc.

4-8 ani, 86 euro

ThinkFun Circuit Maze

Dacă ai un copil de 8-10 ani și vrei să experimenteze electricitatea fără să lăsați tot cartierul fără curent, încearcă ThinkFun Circuit Maze.

La prima vedere, pare un puzzle simplu, cu circuite luminate care imită scânteile, dar oferă 60 de provocări diferite care îi vor arăta micuțului tău cum să „se joace” cu circuitele ca să rezolve o problemă tehnică.

8+ ani, 32 euro

Sphero SPRK

Cu SPRK, producătorul de roboți Sphero încearcă să hrănească mințile viitoarelor generații de ingineri în robotică. Jucăria le dezvoltă abilitățile de bază pentru scrierea de coduri. Această mică minge robotică plină de senzori și lumini își schimbă direcțiia pe baza comenzilor din aplicația sa pentru smartphone.

Nu trebuie decât să împrietenești roboțelul cu aplicația Sphero Edu ca să-i determini pe copii să învețe bazele JavaScript-ului. Aplicația le permite să conducă robotul, să interacționeze cu el într-o serie de jocuri sau pur și simplu să îi programeze mișcările și răspunsurile. Interfața este simplă, dar oferă suficientă complexitate pentru a rămâne captivantă.

8+ ani, 120 euro 

VTech Write & Learn Creative Centre

Dacă omulețul tău vorbăreț este mult prea mic, roboții programabili, biologia și circuitele trebuie să mai aștepte câțiva ani.

Dar acesta este moment perfect pentru a-i consolida unele abilități de bază: coordonarea mână-ochi, desenul tehnic și scrisul.

VTech Write & Learn Creative Center este vărul mai smart al vechilor plăci magice cu care s-au jucat generații întregi de copii.

Pe lângă spațiul pentru doodling, această jucărie interactivă va folosi animații subtile pentru a ghida copilul spre ortografie și către scrierea de bază.

2-7 ani, 25 euro

Bogdan Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + sixteen =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Lifestyle

Știai că generozitatea este asociată cu o sănătate mintală mai bună și că este direct legată de fericire? Cu alte cuvinte, îți face bine...

Books/Edu

Carduri a mai văzut Nicholas, dar nu înțelegea de ce unele au bani pe ele, altele au doar puncte, iar pe cele verzi sau...

Books/Edu

Nicholas are doar 5 ani, dar deja strânge bani. Și nu orice bani. Nu știu cine i-a spus – noi, nu! – că monedele sunt bani de copii, iar bancnotele...

Books/Edu

Cum îi învățăm pe copii să economisească. Cei 5 pași esențiali

Books/Edu

Creșterea copiilor este una dintre cele mai mari sarcini financiare pe care o poate suporta o familie. În România, specialiștii au calculat că aproximativ...

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp

Parenting

Trei motive pentru care nu ar trebui să numești niciodată un copil “egoist”.

Fashion & Toys

Un studiu realizat de o universitate din Statele Unite atrage atenția că o cameră plină de jucării nu înseamnă neapărat un copil fericit.

Fun

Cumpărăturile au fost întodeauna un prilej de bucurie și de relaxare pentru mine. Dacă înainte să am copii ’’dansam’’ liniștită printre rafturi și alegeam...

Parenting

Copiii care primesc mici task-uri vor deveni angajați care colaborează bine cu colegii, sunt mai empatici și capabili să își asume sarcini individuale.

Lifestyle

87% dintre cei peste 500 de părinți pe care i-am chestionat le cer părerea celor mici când aleg locul de vacanță, iar 8% dintre...