Connect with us

Hi, what are you looking for?

Cu-copiii-la-cumparaturi-Omuleti-Vorbareti.jpg

Fun

Cu omuleții la cumpărături

Cumpărăturile au fost întodeauna un prilej de bucurie și de relaxare pentru mine. Dacă înainte să am copii ’’dansam’’ liniștită printre rafturi și alegeam produsele în tihnă, acum alerg după Anais și după Nicholas ca să nu dărâme ceva: un stand, un întreg raion de dulciuri, clădirea cu totul.

Ieri le-am făcut amândurora instrucția de acasă: «Nu plecați de lângă mine, nu atingeți lucrurile care nu sunt ale noastre, nu atingeți nimic, nu țipați și nu fugiți de mami ». Au încuviințat cu mutrișoarele lor de copii nevinovați. Nicholas chiar părea puțin mirat că despre el este vorba, de parcă niciodată n-ar fi distrus nimic, când, de fapt, o firmă de construcții l-ar angaja instant ca pe un copil-minune al demolărilor.

Au fost cuminți până în momentul în care am pus piciorul în magazin. Anais s-a mirat de ușile culisante automate cum ne-am mirat noi prima dată când le-am văzut în Star Trek, abia am reușit să o iau de lânga ele. Nicholas voia să impingă singur coșul cu roți, deși nu vedea nimic în față.

Nu știu dacă și voi cunoașteți acel moment în care coșul e plin, geanta nesupravegheată pe mânerul lui, copilul mic din brațe plânge că nu-l lași să se joace cu merele și să le arunce pe jos,  iar copilul mai mare dispare după pufuleți.

Cu chiu, cu vai am ajuns aproape de ieșire. Hai, încă puțin! În timp ce puneam produsele pe bandă, vânzătoarea mă privea tăios: Anais se juca la portița de la casă. Nicholas s-a întors cu o singură pungă de pufuleți pentru că pe celelalte cinci le-a pierdut printre rafturi, iar acum se chinuie să ajungă la POS ca să apese pe butoane. Le tot fac observație, le spun că nu vor primi nimic dulce și îi rog să se oprească. Dar ei continua nestigheriți.

Într-un final, scot cardul să plătesc și Nicholas vede, în plasă, un borcan de murături și țipă cât poate de tare:

– Mami, iar ai luat castraveți murdari? Știi doar că nu-mi plac, bleah.

Da, castaveții murdari, săracii, sunt castraveții murați. Sătulă să închidă și să deschidă portița, Anais îi spune veselă vânzătoarei ‘’Paaa!”. ‘’Mulțumim! Mai venim și mâine.”, adaugă Nicholas politicos.

Ana Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Pediatrics

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp

Parenting

Tu prin ce metode îți ții omulețul în siguranță?