Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tot ce trebuie să știi despre trambuline - Omuleti Vorbareti
Tot ce trebuie să știi despre trambuline - Omuleti Vorbareti

Pediatrics

Copilul tău vrea o trambulină? Iată tot ce trebuie să știi înainte să sari să i-o cumperi

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp

Trambulinele sunt un element de bază în curtea multor familii cu copii. La noi în cartier, aproape că nu există casă fără trambulină. Chiar am vrut să cumpăr și eu una pentru copii, dar de ce să cheltuiesc banii când îi pot trimite să sară în trambulinele vecinilor? Acum, pentru că vecinii citesc revista Omuleți Vorbăreți, chiar va trebui să ne luăm propria trambulină. Numai că, niște studii foarte serioase ale Academiei Americane de Pediatrie vin în întâmpinarea zgârceniei mele. Iată ce ar trebui să știm despre aceste borcane uriașe cu fund de cauciuc.

Copiilor le place să elibereze excesul de energie sărind, iar părinții apreciază faptul că trambulinele încurajează dezvoltarea motorie și activitatea fizică. Dar s-ar putea ca beneficiile trambulinelor să fie umbrite de riscurile la care te expun.

Atât Academia Americană de Pediatrie, cât și Academia Americană a Chirurgilor Ortopezi descurajează utilizarea trambulinelor, în special pentru copiii cu vârsta mai mică de 6 ani. 

Între 2011 și 2020, peste 1 milion de persoane au ajuns la Urgență cu leziuni căpătate în trambuline. Majoritatea pacienților aveau vârsta sub 17 ani. De fapt, departamentele de urgență observă un număr tot mai mare de fracturi pediatrice legate de trambulină.

Medicii spun că, din păcate, leziunile se întâmplă din aceleași motive pentru care trambulinele sunt distractive. Un copil are un anumit control, dar nu total, asupra a cât de sus ricoșează și unde aterizează.

În cele mai nefericite situații, copiii pot ajunge paralizați, cu leziuni cerebrale sau chiar uciși din cauza accidentelor din trambuline. Și, cu cât un copil este mai mic, cu atât este mai probabil să se rănească.

Cele mai mai periculoase sunt leziunile neurologice cauzate în mod obișnuit de sărituri, întoarcerile în aer și căderea copilului. Majoritatea leziunilor implică luxații, entorse, leziuni ale capului și oase rupte sau fracturate.

Aproape 75% la sută din accidentele din trambulină sunt cauzate de copii care sar în același timp și se prăbușesc unul peste altul, relatează AAP. În mod surprinzător, copilul mai mic are de 14 ori mai multe șanse să se rănească decât copilul mai mare.

Alte cauze frecvente ale rănilor includ căderea din trambulină, ciocnirea de arcurile ei sau de cadrele dispozitivului și efectuarea incorectă a unor trucuri, cum ar fi săriturile pe spate.

3 trucuri pentru a evita accidentele din trambulină

Copiii trebuie să sară pe rând, nu împreună. Permiteți o singură persoană pe trambulină odată. Acest lucru anulează cauza celor mai frecvente leziuni.

Fără sărituri pe spate. Nici copiii mai mari nu ar trebui să încerce aceste trucuri periculoase. Acestea cresc riscul de leziuni ale capului, gâtului și ale coloanei vertebrale cervicale care pot duce la dizabilități sau la accidente mortale.

Cumpără echipamentul de siguranță potrivit. Achiziționează tampoane absorbante de șoc care acoperă complet cadrul metalic, arcurile și cârligele trambulinei.

Bogdan Nicolai

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eighteen =

Advertisement

Din aceeași categorie:

Pediatrics

Ce este fimoza? De câte tipuri este ea? De ce parafimoza este o urgență medicală?

Lifestyle

Ce planuri are omulețul tău vorbăreț pentru sâmbătă dimineață? Întreb pentru că am o recomandare pentru el, dar și pentru tine, dacă îți era...

Parenting

Cel mai greu a fost să îi spun de unde provin banii. E dureros ca singurul om care te idolatrizează să afle că și...

Lifestyle

L-am iubit din prima clipă și am făcut tot posibilul să îi ofer o "copilărie" frumoasă.

Lifestyle

M-am simțit înspăimântată când am rezervat un city break în Italia, iar David avea doar 7 luni și jumătate.

Pediatrics

Ce înseamnă, de fapt, febra? În ce situașii febra poate fi falsă? Cum scădem febra? De ce nu trebuie să dăm antibiotic preventiv?

Lifestyle

Care este cea mai mare (ne)realizare a ta ca părinte?

Lifestyle

Nimeni nu bea mai multă apă decât un copil care trebuie să se culce.

Pediatrics

Alimentele și băuturile dulci nu-și au locul în dieta copiilor pentru că le pot influența preferințele gustative pentru tot restul vieții

Parenting

De unde atâta vină în a fi copil?

Lifestyle

"Relația cu socrii tăi va fi una dintre cele mai grele relații, una pe care trebuie să înveți să o gestionezi"

Parenting

Tu prin ce metode îți ții omulețul în siguranță?